Annonce
Ugeavisen Faaborg

Beredskab Fyn styrker serviceniveauet på mindre beboede fynske øer

Beredskab Fyn opruster på øerne, lyder det i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Beredskab Fyn har de seneste halve år gennemført et analysearbejde sammen med de berørte kommuner og det stedlige beredskab på øerne.
Annonce

Faaborg: I dag har ni mindre beboede øer omkring Fyn et brandberedskab. Nu vil Beredskab Fyn styrke beredskabet, så øerne frem mod 2024 får et mere robust og forsvarligt beredskab. Det indebærer, at det årlige budget øges fra 120.000 krone til 275.000 kroner, og de ekstra penge skal især anvendes til nyt materiel, udstyr og uddannelse.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Beredskab Fyn.

Ved oprettelsen af Beredskab Fyn i januar 2016 var udgangspunktet, at Beredskab Fyn videreførte det beredskabsmæssige serviceniveau, som de enkelte kommuner hidtil havde på de beboede fynske øer. Øerne er Bågø, Avernakø, Bjørnø, Lyø, Strynø, Drejø, Hjortø, Skarø og Birkholm.

Beredskab Fyn har de seneste halve år gennemført et analysearbejde sammen med de berørte kommuner og det stedlige beredskab på øerne omkring de beredskabsfaglige forhold og har i den forbindelse afdækket behovet for at styrke serviceniveauet således, at øernes beredskab kan igangsætte en første indsats indtil nærmeste brandstation ankommer med brandpersonale, og at øens beredskab kan hjælpe ved andre hændelser, som for eksempel lænsning ved oversvømmelse, hvor en hjælp fra hovedberedskabet vil være ressource- og tidskrævende og vil gribe ind i samtidige klimaopgaver.

Annonce

En robust model

Beredskabskommissionen for Beredskab Fyn besluttede 1. oktober 2019 at indføre en model med et forsvarligt beredskab, der over en femårig periode optimeres til en robust model, i forhold til de udfordringer, der er ved at bo på en ø. Endvidere styrkes mulighederne for at afhjælpe ved mindre forhold ved klimahændelser og håndtering af mindre uheld med farlige stoffer (olie og benzinspild).

Frem til 2025 afsættes der 200.000 kroner årligt til drift og materiel samt 75.000 kroner til uddannelse plus løn til brandfogederne. Erfaringerne vil så vise, hvor mange driftsmidler, der skal afsættes herefter.

Defekt udstyr skal opdateres og vedligeholdes, og de mest nødvendige udskiftninger sker straks, mens resten sker over fem år og frem til 2024. Frem mod 2024 vurderes det løbende, om den planlagte udskiftning er forsvarlig, og om de afsatte midler er passende for opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce