Annonce
Ugeavisen Faaborg

Blev sagt op: Havnestuen flytter til Bryggergården

Formand for Havnestuen Anstina Krogh og direktør for Det Rigtige Faaborg Henrik Poulsen satte onsdag deres navne på lejekontrakten. Til højre ses bestyrelsesmedlem i Havnestuen Peter Laust Hansen. Foto: Torsten Cilleborg
Socialt værested blev sagt op i Havnegade. 40 brugere, 16 frivillige og en leder flytter ind hos Det Rigtige Faaborg.
Annonce

Faaborg: Det populære sociale værested, Havnestuen, flytter 1. april fra sine små men hyggelige lokaler i Havnegade til meget bedre plads i Bryggergården i Nørregade, som nu ejes af mediehuset Det Rigtige Faaborg.

Havnestuen har i årevis været trængt på pladsen og på udkig efter et andet lejemål, og behovet blev for kort tid siden akut, da ejendommens ejer opsagde lejekontrakten.


Det her er den perfekte løsning.

Anstina Krogh, formand for Havnestuens bestyrelse


- Det var helt fair, vi havde tre måneders opsigelse, men fik at vide, at vi havde lang snor, så der var ikke nogen panik, fortæller Anstina Krogh, formand for Havnestuens bestyrelse.

Anstina Krogh jubler over mulighederne. Med 240 kvadratmeter fra 1. april får Havnestuen omtrent dobbelt så meget plads at udfolde sig på, som de cirka 40 brugere har i dag. Og for Henrik Poulsen og kollegerne bliver det lidt som at få en kantine i huset. Foto: Torsten Cilleborg

Hun fik alligevel travlt og har været rundt at se på 10 forskellige muligheder. Blandt andre ringede hun til Henrik Poulsen, direktør for Det Rigtige Faaborg for at spørge ind til de lokaler i Havnegade-rundkørslen, han og kollegerne for et par måneder siden forlod.

Annonce

Får dobbelt så meget plads

- Jeg måtte sige til Anstina Krogh, at jeg ikke så de lokaler som specielt velegnede til socialt værested, men at der i stedet var muligheder i Bryggergården, som vi jo har købt med henblik på udlejning og for at skabe liv i byen, fortæller Poulsen.

Anstina Krogh blev fyr og flamme, da hun så potentialet:

- Vi får meget bedre plads, næsten dobbelt så meget, vi får et helt nyt køkken, der er muligheder for hyggekrog, kontorplads og lager, vi får handicaptoilet og adgangsforhold, der tager hensyn til gangbesværede. Det her er den perfekte løsning, fastslår hun.

Huslejen bliver en smule dyrere, men Havnestuen har en fin opsparing - til et nyt køkken, som stedet alligevel ikke selv skal investere i.

Og som bestyrelsesmedlem Peter Laust Hansen konstaterer:

- De nye faciliteter vil give os mulighed for at øge indtægterne lidt. Blandt andet ved at sælge smørrebrød, brugerne kan tage med hjem og holde aftenåbent om torsdagen.

Håndværkere er i sving i Bryggergårdens store sal. Den kommer Havnestuen også til at kunne bruge til arrangementer, blandt andet nytårsaften, banko og foredrag. Foto: Torsten Cilleborg

Desuden er det med i lejekontrakten, at Havnestuen kan bruge den store sal i Bryggergården, som nu er under indretning, nogle gange om året. Blandt andet skal her holdes juleaften, forhåbentlig næste år.

Annonce

Liv i mediehuset

- Jeg er megaglad for, at vi får nogle lejere, der kan være med til at skabe liv i huset. Det var lige det, jeg havde håbet på, siger Henrik Poulsen, hvis virksomhed har købt Bryggergården af Faaborg-Midtfyn Kommune for tre millioner kroner.

Han har et budget på 250.000 kroner til at sætte underetagen ud mod Nørregade i stand for efter Havnestuens ønsker.

Havnestuen har i snit 40 frokostgæster om dagen. Et tal, som viser en lille stigningstendens. 16 frivillige under ledelse af Helle Kirkeby står for driften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce