Annonce
Ugeavisen Faaborg

Bodil på snart 91: - Jeg går lige over til de gamle på plejehjemmet!

Bodil Pedersen blev både glad og overrasket, da hun fik at vide, at hun skulle hen og modtage "Månedens Buket" hos Hanne Andersen i Westergård Blomster. Foto: Palle Søby
Bodil Pedersen fylder 91 år grundlovsdag. Hun har lige fået ny bil, og nu får hun Månedens Buket for sin store indsats og utrættelige hjælpsomhed gennem 14 år som frivillig på Plejehjemmet Lysbjergparken i Vester Aaby.
Annonce

Vester Aaby: Tænk, hvis man kunne være lige så frisk som Bodil Pedersen, hvis man skulle opnå at runde de 90.

Grundlovsdag fylder hun 91, og det kan man absolut ikke se på hende.

- Jamen, jeg plejer også at sige: "Jeg går lige over til de gamle på plejehjemmet", griner Bodil Pedersen, da hun står i blomsterbutikken hos Hanne Andersen for at modtage Månedens Buket.

Det er en af de andre frivillige på Lysbjergparken, Jette Mosumgaard, der har indstillet Bodil Pedersen. I indstillingen skriver Jette Mosumgaard:

"Bodil arbejder som frivillig på Lysbjergparken i Vester Aaby. Det har hun gjort i 14 år. Hun fylder 91 grundlovsdag. Trods hendes alder er hun frisk og hjælper til ved alle arrangementer og ved stolegymnastik. Hun kommer altid, når der er brug for hendes hjælp. Hun har lige købt en lille "ny" bil - jeg synes, det er godt klaret i den alder. Vi frivillige synes, hun fortjener en buket for sin indsats på Lysbjergparken, med den alder hun har."

Månedens Buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat.

Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest 21. juni, så er din kandidat med i næste runde.

Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.
Annonce

Hele livet i Vester Aaby

- Jeg kommer på plejehjemmet en-to gange om ugen. Sammen med de andre frivillige hjælper jeg til, når der er dans, gymnastik, banko og så videre, og jeg er der altid torsdag eftermiddag, når de gamle sidder og strikker, maler og spiller kort, fortæller Bodil Pedersen.

Hun bor stadig i eget hus på Svendborgvej i Vester Aaby, hvor hun har tilbragt hele sit liv - ligesom sin mand, Kaj Pedersen, der døde for 29 år siden. De byggede huset i 1954.

- Man skal jo finde ud af det, når man bliver alene, og det at være frivillig på plejehjemmet har da helt sikkert givet til begge sider, siger Bodil.

Hver tirsdag går hun til svømning i varmtvandsbassinet i svømmehallen i Faaborg, og det har hun gjort så længe, svømmehallen har eksisteret.

Annonce

Kører stadig i egen bil

Og så har Bodil da forresten lige fået ny bil, en brugt Citroen C1! Ja-ja, hun er stadig selvkørende.

- Det var jo tiden, hvis jeg skulle have glæde af en ny bil. Den gamle havde ikke servostyring eller noget, så det her er noget helt andet, siger Bodil og tilføjer:

- Den kan jeg forhåbentlig have glæde af i mange år, og mit kørekort udløber først, når jeg bliver 104.

Hun bruger primært bilen til at køre ind til Faaborg og ellers lidt rundt i omegnen. På ferier og større ture tager hun bussen.

Bodil Pedersen fik en flot buket overrakt af blomsterhandler Hanne Andersen - og mon ikke der venter mange flere blomster, når hun fylder 91 grundlovsdag? Foto: Palle Søby
Annonce

Familien er tæt på

Bodil Pedersen har tidligere været dagplejer i 20 år i Vester Aaby, indtil hun stoppede som 62-årig. Her har hun blandt andet passet sine egne børnebørn.

- Men alle børnene kaldte mig "mormor".

Kaj Pedersen var i mange værkfører på Fyns Andel Foderstof i Svendborg.

Bodil Pedersen har en datter, der også bor i Vester Aaby, samt en søn i Faaborg og en søn i Odense. I alt er der fire børnebørn og seks oldebørn - og der er "flere på vej i den kommende tid", som hun siger.

Hun satser på, at hun på sin fødselsdag kan samle det meste af familien hjemme i haven - trods corona.

Heriblandt to søstre på 89 og 90, der begge kommer med deres mænd.

- Vi var i alt fem søstre, hvoraf vi stadig er tre tilbage. Vi kom lige med 14 måneders mellemrum, fortæller Bodil.

Bodil Pedersen fik Månedens Buket i maj for sin årelange indsats som frivillige på Plejehjemmet Lysbjergparken i Vester Aaby. Foto: Palle Søby
Der var som altid glade smil over hele linjen, da Månedens Buket blev overrakt i Westergård Blomster. Til venstre Bodil Pedersen og til højre Hanne Andersen. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce