Annonce
Ugeavisen Faaborg

Bogtip: Litteratur lige ned i rygsækken

Hvad skal jeg læse? Hvis du er i tvivl, så finder du her i artiklen gode tip fra bibliotekarerne i Faaborg-Midtfyn.
På 10 dage i november har seks børnebibliotekarer fra Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne fortalt 615 elever i 30 overbygningsklasser på i alt seks skoler om 72 gode bøger som en del af bibliotekets bidrag til ”Den Kulturelle Rygsæk”. Her kommer bibliotekarernes personlige favoritter, der allerede i dag kan lånes som e-bog eller lydbog.
Annonce

Hvert år drager bibliotekarerne ud i små hold og holder booktalks om god litteratur for unge. Det er sjovt, det er hårdt, og vi har læst intenst i månederne, inden rygsækken afvikles.

På fmbib.dk kan du se alle de anbefalede titler og låne langt de fleste som e-bøger eller lydbøger allerede i dag via bibliotekernes eReolenGO.

Men hvilken favorit har bibliotekarerne mon hver især?

Anne Munk Skytt, som er ivrig fantasylæser, anbefaler Rick Riordans ”Kampen om sommersværdet” - skøn fantasybog for især drenge med de nordiske guder i hovedrollen. En både sjov og spændende serie.

Jeanette Becker fik alles opmærksomhed, da hun varmt fortalte om en helt ny dansk roman. ”Englene over København” af Jonas Kleinsmith. Tag med på en tidsrejse tilbage til København under besættelsen og oplev, hvad der skete med hovedpersonens farfar. Spændende bog for både drenge og piger.

Katrine Grøndahl Binzus Sørensen holdt mest af ”Gudernes krig” af Henriette Hesselholt. Ny dansk fantasy, når det er bedst. Magi og krig blandt elverfolk ... og så lige lidt trolde ind fra højre!

Charlotte Skov Asmussen peger på Sarah Engells ”Det øjeblik du tvivler”. Ny bog af en rigtig god dansk forfatter om hævnporno og stalking i et barskt skatermiljø i København.

Heidi Michlenborg fortalte levende om vanvittige overlevelseshistorier fra hele verden formidlet i ”True grit” af Bear Grylls. Det var ikke det samme for de unge at åbne mors madpakke efter at have hørt om de overlevendes menu, da de styrtede med et fly på toppen af Andesbjergene.

Elisabeth Bennetsen var mest vild med at fortælle om en vildt flot Graphic Novel: ”Liv på spil” tegnet af Rasmus Meisler. Den bygger på Søren Jessens fantastiske roman af samme navn. Hvad ville du gøre, hvis du pludselig kunne herske over verden med det computerspil, du tilfældigvis har fået fat i?

Husk: Vi anbefaler gerne alt muligt andet. Vi vil nemlig så gerne smitte lidt med læselyst!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce