Annonce
Ugeavisen Faaborg

Borgere vil fortælle Langelinies historie

- Jo mere man dykker ned i alle historierne, des sjovere bliver det, mener arbejdsgruppen her, der snart deler deres research med både faaborgensere og turister. Foto: Maria Retoft Pedersen
12 plancher med fortællinger om kulturen og naturen langs Langelinie bliver sat op i forbindelse med kulturnatten. Initiativtagerne håber, at projektet kan blive permanent.
Annonce

Faaborg: Vidste du, at Havnebadet i Faaborg er det fjerde, byen har haft? Vidste du, at man kan besøg mæcen Mads Rasmussens gravsted på Østerbrogade? Og vidste du, at Klinteparken oprindeligt blev anlagt på privat initiativ?

Der er masser af historier at fortælle om naturen og kulturen langs Langelinie, mener en gruppe på fire borgere, som er gået sammen om at formidle de spændende fortællinger.

- Det handler simpelthen om vores kærlighed til Langelinie, som er et fantastisk sted, vi skal være stolte af. Og vi vil gerne formidle vores viden, så andre også kan få glæde af den, fortæller Anette Torup, som er en del af arbejdsgruppen.

Den består yderligere af Lars Torup, Lisbeth Kaare og Marius Jensen. Alle fire bor i nær tilknytning til Langelinie og har deltaget i arbejdet med at fremstille de 12 plancher i A3-størrelse, der skal opsættes på strækningen og afsløres i forbindelse med Kulturnatten den 14. juni.

Derudover arbejder gruppen på et website med supplerende oplysninger, som bla. kan tilgåes via qr-koder på plancherne. Gruppen får også fremstillet en folder om strækningen, der kommer til at ligge på bla. Turistkontoret.

- Plancherne bliver afsløret den 14. juni og kommer i første omgang til at hænge henover sommeren. Men vi håber, at vi kan få tilladelse til at lade dem hænge permanent. Vi ser det i første omgang som en slags test af konceptet, siger Lisbeth Kaare.

Annonce

Guidede ture

Projektet er støttet med 15.000 kroner af Faaborg-Midtfyn Kommune, mens den Faberske Fond har givet 5.000 kroner.

- Vi har et ønske om at promovere en af Faaborgs store attraktioner, som rigtig mange allerede nyder godt af, siger Marius Jensen.

- Vi tror, at mange vil blive overraskede, når de finder ud af, hvor mange spændende ting, der er at fortælle om hernede, tilføjer Lisbeth Kaare.

Når plancherne afsløres den 14. juni vil der være to guidede ture, hvor man kan få nogle af historierne fortalt. Det er Lars Torup og Lisbeth Kaare, der står for den del. Der er afgang klokken 15 og 16 fra Havnebadet, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce