Annonce
Ugeavisen Faaborg

Butiksliv under nedlukningen: Guldsmed Domino savner en webshop

Sara Nielsen og Louise Halken (t.h.) er sammen med kollegaen Winnie Johansen klar til at tage imod kunderne i butikken igen, så snart der bliver åbnet op. Privatfoto
Hvordan håndterer de lokale butikker nedlukningen, og hvordan er humøret? Vi har spurgt rundt hos nogle af de forretningsdrivende.
Annonce

Faaborg: Normalt ekspederer Louise Halken kunder i Guldsmed Domino, men butikken er lukket ned, og i stedet er hun blev hjælpelærer for sine to døtre på 10 og 12 i hjemmeskolen.

- Ja, i denne her tid er jeg virkelig glad for, at jeg har nogle børn. Jeg er ikke ret god til at sætte mig ned og lave ingenting, så jeg er også begyndt at bage og lave en masse forskellig slags mad, griner hun i telefonen, da Ugeavisen fanger hende for at få en status.

Den rene pjat er det dog ikke, for som butiksejer er man ramt på levebrødet af nedlukningen. Medarbejderne er sendt hjem, og Louise Halken søger kompensationsordningerne.

- Men det er klart, at det har nogle konsekvenser. Det er ikke kritisk endnu, for jeg har en sund butik. Men jeg følger da udviklingen tæt hver dag. Det er sjovere at være ansat end ejer i den her tid. Jeg kan risikere, at jeg står uden løn. Jeg vil helst ikke pive, men det er pisse hårdt, siger hun.

I butikken har hun fået gjort status og ryddet op i gemmerne, som hun ikke når til daglig.

- Mit største problem er, at jeg ikke har en webshop. Havde jeg haft det, havde jeg stadig mulighed for en indtjening. Men det har været et bevidst fravalg, fordi jeg ved ikke, hvordan jeg skal håndtere det. Jeg er ikke specielt teknisk anlagt. Men jeg kan se på andre af mine kolleger, at de, der har det, klarer sig bedre nu, forklarer hun.

Hun tror ikke på, at butikkerne får lov at åbne op efter 7. februar, hvor de nuværende restriktioner udløber. Men hun glæder sig selvsagt til at komme i gang bag disken igen.

- Jeg håber, at folk vil lægge nogle penge her i byen, når vi åbner op igen. Og jeg håber, at de kan vente, så længe det varer, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce