Annonce
Ugeavisen Faaborg

Butiksliv under nedlukningen: Sms-kunder giver travlhed i By Bek

I sms-shoppen laver Gitte Bekkelund og svigerdatteren videoer til kunderne, så de kan kigge nærmere på farver og kvalitet, inden de køber. - Så er det næsten ligesom at være i butikken selv, siger hun. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Hvordan håndterer de lokale butikker nedlukningen, og hvordan er humøret? Vi har spurgt rundt hos nogle af de forretningsdrivende.

Faaborg: Tager man et kig på Faaborgs hovedgade, er det et lidt trist syn i disse dage. Den er endnu mere tom, end den plejer at være i januar. Men bag ruderne hos By Bek bliver der løbet stærkt.

Faktisk har indehaver Gitte Bekkelund og svigerdatter endnu mere travlt end før nedlukningen.

For to år siden indførte By Bek en sms-shop som alternativ til en webshop. I sms-shoppen kan kunderne bestille varer, få råd og vejledning, og den sørger for gang i biksen, nu hvor den fysiske butik er lukket ned.

- Januar og februar kan jo ellers godt være lidt død i Faaborg, og der tror jeg faktisk, at jeg har mere gang i den nu via min sms-shop, end jeg ville have haft, hvis butikken var åben, siger hun.

- Mange af mine kunder kommer ikke fra Faaborg, og jeg har altid sendt rigtig meget, også når der ikke er corona. Men det er klart, at det er endnu mere nu. Jeg tror, mange har fundet ud af under nedlukningen, at de godt kan finde ud af at handle via nettet eller sms. Jeg arbejder 16 timer i døgnet p.t. Det er benhårdt arbejde, men det kommer ikke af sig selv, siger Gitte Bekkelund, som tror, at butikslivet ser anderledes ud i fremtiden.

Annonce

Savner kunderne

Det bliver en nødvendighed at kombinere den fysiske butik med en eller anden form for fjernsalg/onlinesalg, mener hun.


Mange af mine kunder kommer ikke fra Faaborg, og jeg har altid sendt rigtig meget, også når der ikke er corona. Men det er klart, at det er endnu mere nu. Jeg tror, mange har fundet ud af under nedlukningen, at de godt kan finde ud af at handle via nettet eller sms.

Gitte Bekkelund


- Hvis man som jeg bruger meget tid på at gøre sig til på sociale medier, så er det et fuldtidsjob i sig selv. Så kan man ikke også holde butikken åben fra 10-17 hver dag. Så brænder man ud. Man skal finde en balance, siger Gitte Bekkelund, som dog holder fast i, at den fysiske butik er vigtig for hende.

Hun savner at kunne lukke kunder ind i butikken.

- Jeg er en humørbombe, som elsker at vise mine varer frem, komme med ting til kunderne, de ikke selv har set, hvis jeg kan mærke at gnisten til at handle er der. Så danser jeg gerne på gulvet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce