Annonce
Portræt

Camilla fra Haastrup er verdens bedste poledancer

Camilla Behr Carlsen vandt VM i England under kunstnernavnet Molly Pretzel. Billedet her er dog fra et stævne i Island. Foto: M. Flóvent
- Jeg er lidt af en bitch engang imellem, indrømmer 28-årige Camilla Behr Carlsen, der netop har vundet den største internationale konkurrence i poledance.
Annonce

Haastrup: 28-årige Camilla Behr Carlsen, der stammer fra Haastrup, er netop blevet kåret som vinder i "Pole Theatre World", den største internationale konkurrence for stangdansere, og dermed er hun uofficiel verdensmester i den meget udtryksfulde sportsdisciplin.

"I freaking did it", jublede hun på sin Facebook-side, for selv om hun i forvejen var kåret som bedste danske poledancer tre år i træk, var et VM alligevel mere, end hun havde turde håbe på:

- Jeg troede, jeg var tre år fra at være helt oppe i verdenseliten, siger sydfynboen, der har dyrket poledance i seks år.

Hun er tidligere elev fra Enghaveskolen, og helt fra sine unge dage har hun gået meget op i dans, skuespil og performance.

- Så meget af det, jeg kan og bruger i dag, har jeg taget med fra mine unge år i Faaborg, siger hun.

Efter hendes far er flyttet fra området, er det begrænset, hvor meget hun efterhånden ser til Sydfyn.

- Men jeg følger jo min gamle venner på Facebook, og jeg kan se, at mange af dem flytter tilbage til Faaborg, siger hun.

Det har Camilla Behr Carlsen ikke selv planer om. I dag bor hun i Aalborg, hvor hun sammen med kæresten Jakob Lønskov driver sit eget træningscenter, House of Concrete, der blandt andet har poledance og parkour på motionskortet.

Camilla Behr Carlsen

28-å. Stammer fra Haastrup ved Faaborg.

Bor i Aalborg, hvor hun sammen med sin kæreste, Jakob Lønskov, driver det alternative træningscenter House of Concrete. Her er hun administrerende direktør og danseinstruktør.

Uddannet inden for AP Sport og Eventmanagement og har en bachelor i international hospitality management fra UCN.

Danset poledance siden 2012 og er dansk mester tre år i træk. I foråret kåret som vinder af Pole Theatre World, svarende til VM, i kategorien "pole art pro".

Danser under kunstnernavnet Molly Pretzel.

Annonce

Okay at være stanglækker

Poledance har sit udspring i striptease. Det forbinder mange stadig med den stærkt seksuelle og kropsligt eksponerende udtryksform, dansen har. En del udøvere gør meget ud af at undertrykke det seksuelle udtryk. Dog ikke Camilla Behr Carlsen, som man gerne må kalde stanglækker.

- Det handler ikke kun om strip, men en udtryksform og en måde, man som kvinde kan føle sig mere selvsikker på. For mig er den sexede del af pole en stor og vigtig del på grund af den empowerment, det giver at føle sig lækker og sexet som kvinde, siger hun.

Det var en tilfældighed, der førte Camilla Behr Carlsen ind i poledance, en venindeudflugt, hvor det lige skulle prøves. I starten brød hun sig bestemt ikke om at hænge med hovedet nedad på den blanke stålstang, men i dag træner hun 20 timer om ugen, og det har sat sit præg på hendes smidige krop. Hun er blevet brølstærk, er nærmest blevet resistent over for de franske manchetter, kontakten med stålet giver på især arme og lår.

- Jeg har fået håndværkerhænder og hård hud på lårene, griner hun.

Camilla Behr Carlsen har nu levet sin store drøm ud, men hun har ikke kun ambitioner på egne vegne. Hendes elever i House of Concrete i Aalborg skal også klare sig godt:

- Selv om jeg, hvis jeg selv skal sige det, er lidt af en bitch engang imellem, så får jeg ofte kommentarer på, at mine elever er glade for mig som instruktør, fordi jeg husker dem som mennesker og går op i hver enkelt elev.

Hvad hun selv skal sætte sig af nye mål, er hun lige nu en smule usikker på:

- Det giver faktisk lidt af en identitetskrise at blive kåret som verdens bedste, for hvordan kommer man videre herfra? Det skal lige lige tænke lidt over, men jeg håber, at mine kompetencer kan bruges, så jeg for eksempel kan komme til udlandet og lave workshops og hjælpe andre til at blive dygtige poledancere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce