Annonce
Ugeavisen Faaborg

Camping-ejere fra Faaborg: - Der er et kæmpestort potentiale i outdoorturisme

Lone og Torben Kjærulff oplever, at interessen for outdoorferie har været støt stigende de seneste år. Nu vil de gerne sætte bygningen i bag dem i stand med cykelværksted og andre faciliteter. Foto: Maria Retoft Pedersen
Faaborg Camping satser nu endnu mere på cykelturisterne og vil indrette værksted og mødested til dem, der besøger området på to hjul. Men også andre former for outdoorturisme trives i det sydfynske - og interessen bliver større og større, oplever parret bag campingpladsen.
Annonce

Faaborg: - Her i området har vi bakker, flade landskaber, hav, vandreruter, rideruter, Øhavsstien, cykelruter og mountainbikespor samlet ét sted. Hvor mange steder kan lige prale af det, spørger Torben Kjærulff.

Sammen med sin hustru, Lone Kjærulff, driver han Faaborg Camping på 19. sæson. En campingplads, som hverken kan prale af luksuriøse fem stjerner, en stor swimmingpool, legeland eller lignende. Til gengæld slår den sig op på at ligge lige midt i den sydfynske natur med et rigt udvalg af outdooroplevelser lige uden for døren.

- De, der kommer her for at holde ferie, kan lide roen og vil gerne ud og opleve naturen. Mange kommer med cyklerne på taget af bilen eller vandrestøvlerne i tasken. Vores gæster efterspørger de her oplevelser, og det er oppe i tiden. Vi tror på, at den her slags turisme virkelig bliver stor hen over de næste år. Det kan vi mærke her, siger Lone Kjærulff.

For to år siden blev Faaborg Camping optaget som Bed+Bike-campingplads, og for at blive det skal man stille særlige faciliteter til de cyklende gæster til rådighed. Og nu vil parret bag campingpladsen forbedre mulighederne endnu mere. De er netop blevet indstillet til at modtage 300.000 kroner fra LAG SØM-midlerne (Lokale Aktionsgruppe Syd- Øst- og Midtfyn) til at skabe et "cykel-hotspot".

- Det er sådan noget, der gør, at folk vil vælge vores sted til, tror vi. Vi har omkring 17.000-18.000 overnatninger på en sæson, og vi håber, at vi med sådan et tiltag her kan hæve antallet, siger Torben Kjærulff.

Bed+Bike-certificering

Bed+Bike arbejder for at markedsføre, udvikle og kvalitetssikre mulighederne for cykelturisme i Danmark. Der arbejdes sammen med partnere på både lokalt, regionalt og nationalt niveau om at sætte Danmark på Europakortet som en attraktiv cykeldestination.

Vælger man et overnatningssted med det blå Bed+Bike-skilt, er man bl.a. sikker på, at man kan stille sin cykel i et aflåst skur, få sine dæk pumpet og låne værktøj til eventuelle reparationer.

Overnatningssteder, som er Bed+Bike-certificerede, stiller alle disse faciliteter til rådighed.

Der findes også et Bed+Bike Sport logo, som man skal holde øje med, hvis man er særligt interesseret i mountainbike.

Dansk Turismefremme certificerer aktører/værter inden for Bed+Bike, Fishing, Wellness, Gastronomy, Walking & Golf i Danmark.

Kilde: danskturismefremme.dk

Annonce

Café og værksted

Og hvad er så et cykel-hotspot?

Ideen opstod, da Torben Kjærulff, som selv er tidligere mountainbiker, havde tilbudt sig som frivillig sporbygger i Svanninge Bakker og Bjerge, hvor nye spor er ved at blive anlagt.

- Der var mange passionerede cykelfolk, og de stak lidt til mig og spurgte, om det ikke ville være oplagt for os at gøre noget mere, siger han.

Selve projektet har et budget på omkring 700.000 kroner, og de penge skal bruges til at istandsætte en gammel bygning på pladsen, som har stået tom i mange år. I den ene ende skal der laves cykelværksted og skabes mulighed for at opbevare cykler og andet udstyr bag lås og slå.

- De her behov har vi jo løst før på bedste beskub, men nu får vi det samlet, og stedet kan selvfølgelig også benyttes af dem, som ikke bor her. Skulle der komme en cykelklub fra Odense for at cykle i bakkerne, er de også velkomne, siger Torben Kjærulff.

I den anden ende af bygningen er planen, at der skal skabes et caféområde, hvor man kan købe lidt at spise og drikke og snakke om dagens oplevelser. Det er dog ikke den del, der er søgt penge til fra LAG SØM, understreger Torben Kjærulff, der er villig til at skyde en god sjat penge i projektet selv også.

- Der er meget, der arbejder i samme retning hernede for tiden i forhold til turismen, fx. hele arbejdet med det nye Øhavsmuseum på havnen i Faaborg, siger han.

Annonce

Vælter ind med bookinger

Med coronaens indtog i Danmark blev der usædvanligt stille på Faaborg Camping.

- I april skete der meget lidt, og påsken var virkelig død, fortæller Lone Kjærulff.

Parret er dog meget optimistisk i forhold til at indhente det tabte i den kommende sommer. Det lader nemlig til, at mange danskere har accepteret, at ferien skal holdes indenrigs i år. I hvert fald vælter det ind med bookingerne, nu hvor vi nærmer os mere normale tilstande i samfundet.

- I højsæsonen er vi stort set booket helt op, og det er vi også i yderugerne. Det er usædvanligt. Vi har mange familier, der skulle have været til Italien eller andre steder sydpå, og som nu kommer til os i stedet, siger Torben Kjærulff.

Parret glæder sig til at byde gæsterne velkommen i det sydfynske.

Det bliver dog ikke denne sommer, man kan nyde godt af det nye "cykel-hotspot".

- Om alt går vel, regner vi med at have det klar til maj 2021, siger Torben Kjærulff.

Faaborg Camping ligger lige for foden af Svanninge Bakker. Foto: Maria Retoft Pedersen
Der er cirka 300 gæster, når alt er booket på Faaborg Camping, fortæller Torben Kjærulff, der driver campingpladsen på 19. sæson sammen med sin hustru. Foto: Maria Retoft Pedersen
Faaborg Camping tilbyder overnatning i hytter af forskellig størrelse, og gæster kan medbringe autocamper, telt mv. Foto: Maria Retoft Pedersen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Den mere luksuriøse form for camping - "glamping" - har gjort sit indtog hos Faaborg Camping. For to år siden investerede campingpladsen i to telte, hvor man kan overnatte under teltdug men i rigtige senge. Foto: Maria Retoft Pedersen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce