Annonce
Ugeavisen Faaborg

Container-udstilling om besættelsen lægger vejen forbi Horne

Kulturarvsboxen gør holdt ved Spar i Horne. Foto: Maria Retoft Pedersen
En corona-krise kom på tværs. Men nu er udstillingsprogrammet for Kulturarvsboxen i 2020 klar. Første udstilling åbner den 29. maj i Horne.
Annonce

Horne: Kulturarvsboxen er Kulturarv Fyns nye formidlingsindsats. Boxen er en 20 fod stort container ombygget med udstillinger for øje. Udstillinger, der sætter fokus på den lokale historie.

I 2020 og 2021 får samtlige ti fynske kommuner besøg af Kulturarvsboxen. Ti vidt forskellige udstillinger med spændende temaer, der lader vores besøgende dykke ned i historien ganske tæt på, hvor den foregik.

- Ved at placere Kulturarvsboxen tæt på historien, forventer vi at nå et nyt publikum, der normalt ikke opsøger et museum eller en historisk udstilling. Vi bringer historien ud til lokalsamfundet og ind i folks hverdag og bevidsthed. Historien findes overalt, og med Kulturarvsboxen er der ingen grænser for hvor, den kan formidles, fortæller Ann Ammons, projektleder, Kulturarv Fyn, i en pressemeddelelse.

Der hamres og saves stadig, når man kigger ind i Kulturarvsboxen, og der arbejdes på højtryk med at finde genstande, billeder og film i samarbejde med de fynske arkiver, museer og biblioteker.

Årets første udstilling i Horne er lavet i samarbejde med Horne Lands Folkemindesamling, og fortæller flere forskellige historier fra Horne og omegn under besættelsen.

Den fortæller om, hvordan modstandsbevægelsen i Horne flere gange i ly af mørket modtog våben, nedkastet fra engelske fly. I udstillingen fortælles også om Marinestationen Vænget, som tyskerne anlagde i 1943. Historien om hvordan modstandsgruppen i Horne blev optrevlet af Gestapo i krigens sidste måneder, kan man også læse, når man besøger Kulturarvsboxen.

Udstillerne følger naturligvis myndighedernes anvisninger, og anbefaler at der opholder sig max en person eller en familie i Kulturarvsboxen ad gangen.

Udstillingen i Horne hedder ”Hilsen til Vera om Horne under besættelsen” og kan ses ved Spar i Horne i perioden 29. maj – 28. juni. Kulturarv Fyn er en sammenslutning af fynske museer, arkiver og biblioteker med det formål at styrke samarbejdet på tværs af kulturinstitutionerne. Projektet er støttet af Albani Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce