Annonce
Ugeavisen Faaborg

Corona-ambulance: 64 testet på havnen i Faaborg

Skibsassistent Palle Nielsen fra Ø-Færgen bliver testet af værnepligtig Lara Lausen ved Region Syddanmarks coronaambulance på havnen i Faaborg. Foto: Palle Søby
For anden gang i denne måned holdt regionens coronambulance tirsdag klar på Kanalvej i Faaborg. Det er en populær service, som både lokale, turister, øboer - og ikke mindst Ø-Færgens besætning benyttede sig af.
Annonce

Faaborg: Der er stadig pæn interesse for at blive testet for corona. Således blev 64 personer testet på godt tre timer, da den ene af Region Syddanmarks to coronaambulancer tirsdag holdt på Kanalvej tæt på Ø-Færgen.

- De fleste kommer, fordi vi er her, og det kan være folk, der kommer cyklende, gående eller måske skal med næste færge. Vi har især haft mange lokale i dag. Da vi var i Svendborg i går, var der en del, der havde været i Skagen og derefter var blevet opfordret til at blive testet, fortæller Lara Lausen, der sammen med Anne Jæger udfører testen.

De er begge værnepligtige, og derudover er ambulanceredder Camilla Kiilerich med som chauffør i ambulancen, der kører ud fra Kruså.

Søren Kvolsgaard fra Faaborg kommer hen til ambulancen. Både han og konen vil gerne testes.

- Jeg synes, det er en borgerpligt, så man ikke risikerer at smitte andre. Og det er så let, når de holder her, så man ikke skal køre til Odense eller Svendborg, siger Søren Kvolsgaard.

Annonce

Mens vi venter på færgen

Der kommer et mindre rykind, da vi nærmer os færgeafgang klokken 14.

Helle Bechsgaard skal med færgen til Avernakø og bruger ventetiden til at blive testet.

- Jeg arbejder på Avernakø Landhotel og på Munkegården, så det giver jo god mening, at jeg bliver testet, siger Helle Bechsgaard.


Jeg synes, det er en borgerpligt, så man ikke risikerer at smitte andre. Og det er så let, når de holder her, så man ikke skal køre til Odense eller Svendborg.

Søren Kvolsgaard, Faaborg.


Men det skal jo ikke hedde sig, at det kun er dem fra Avernakø, der bliver testet, så Birgit Nielsen fra Lyø vil godt lige have med, at hun også er blevet det.

- Det er pissegod service, det her. Det er så let, at man bare lige kan komme forbi og blive testet, siger hun.

Så er Søren Kvolsgaard fra Faaborg klar til at blive testet ved ambulancen på Kanalvej. Foto: Palle Søby

Rygtet om ambulancens tilstedeværelse spreder sig, og øboer i færgekøen opfordrer færgens personale til at benytte sig af chancen.

Så pludselig kommer både styrmand Kristine Hasselgreen, skibsassistent Palle Nielsen og skipper Kim Mathiesen også over for at blive testet.

- Det er nok meget godt at blive testet, for vi omgås jo mange mennesker på færgen i denne tid, siger Kristine Hasselgreen.

Så hvis alt går vel, kan Ø-Færgen snart dokumentere, at besætningen er smittefri. Men alle får først besked på sundhed.dk inden for 72 timer efter testen. Dog vil man blive kontaktet direkte, hvis man er testet positiv.

Coronaambulancen kommer til Faaborg igen lørdag 1. august fra cirka 11 til cirka 14. Man behøver ikke bestille tid - man møder bare op.

Ikke færre end tre besætningsmedlemmer på Ø-Færgen tog imod opfordringen fra lokale øboer om at blive testet, mens de ventede på færgeafgang klokken 14. Her er det styrmand Kristine Hasselgreen, der er klar. Foto: Palle Søby
Coronatesten foretages af de to værnepligtige Lara Lausen og Anne Jæger. I baggrunden ambulanceredder Camilla Kiilerich. Foto: Palle Søby
Helle Bechsgaard har to job på Avernakø, hvor hun har kontakt til andre mennesker, så derfor mente hun, det var fornuftigt at lade sig teste. Foto: Palle Søby
Kim Mathiesen, skipper på Ø-Færgen, har givetvis haft behageligere oplevelser i sit liv. Foto: Palle Søby
Styrmand på Ø-Færgen Kristine Hasselgreen bliver testet ved Region Syddanmarks coronaambulance på havnen i Faaborg. Foto: Palle Søby
Besætningen i Region Syddanmarks coronaambulance på havnen i Faaborg: Fra venstre de to værnepligtige Lara Lausen og Anne Jæger og ambulanceredder Camilla Kiilerich. Foto: Palle Søby
Skibsassistent på Ø-Færgen Palle Nielsen er helt klar. Foto: Palle Søby
Sådan, godt ud med tungen - og så skal man bare sige "ahhhhh", som skipper på Ø-Færgen Kim Mathiesen gør her ved testen hos Lara Lausen. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce