Annonce
Ugeavisen Faaborg

Corona: Kåring af Årets Ungdomskommune udsat

Den måde, de unge har indgået i arbejdet med at indrette skate- og spillestedet Falsetten i Faaborgs gamle FFV-bygning, er stærkt medvirkende til, at kommunen nu bejler til titlen som Årets Ungdomskommune. Arkivfoto: Palle Søby

Faaborg-Midtfyn: Der er ikke så meget at glæde sig over for de unge i øjeblikket, hvor meget af det, der normalt gør livet sjovt og hyggeligt, er lukket ned.

For de unge i Faaborg-Midtfyn kunne det være et lys i mørket, hvis kommunen blev kåret til Årets Ungdomskommune. Her er Faaborg-Midtfyn nemlig med i opløbet som en af 10 kommuner.

Kåringen skulle have fundet sted her i januar, men kommunen - og de unge - må leve i håbet lidt endnu. Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), der hvert år uddeler prisen, har netop meddelt, at de ser sig nødsaget til at udskyde prisoverrækkelsen.

Det skyldes, at det ikke er forsvarligt i forhold til de nuværende restriktioner at lave en ordentlig prisoverrækkelse, som hører med til at vinde prisen. Prisoverrækkelsen vil derfor først finde sted i slutningen af februar, hvis det kan gøres forsvarligt til den tid.

Chris Preuss, formand for DUF, siger:

- Vi kommer ikke udenom, at vi står i en ekstraordinær situation i år, fordi landet stadig er præget af corona. Det er vigtigt for os, at vinderkommunen modtager den hæder, den fortjener, men det skal også gøres forsvarligt. Derfor håber vi at kunne overrække prisen til vinderen i februar i stedet.

21 kommuner blev i år indstillet, og nu er 10 kommuner med i det endelige opløb. De 10 kommuner er: Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Holbæk, Norddjurs, Nyborg, Odsherred, Rudersdal, Skive, Svendborg og Vesthimmerland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce