Annonce
Ugeavisen Faaborg

Cykellege for de små - koncert for de voksne

De 3-7-årige kan prøve kræfter med cykellege under "Fyn cykler sammen". Arkivfoto

Faaborg og omegn: Fra den 27. maj til den 6. juni er der "Fyn cykler sammen", og på www.fyncyklersammen.dk kan man finde gode ruter. Arrangementet består desuden af mange mindre begivenheder herunder cykellege, guidede cykelture, mountainbiking - og der er ind i mellem arrangementer, hvor man ikke skal cykle.

I Faaborg er der cykellege den 29. maj. Det er lege for de mindste cyklister fra 3 - 7 år.

Et barn, der er optaget af at holde balancen og holde fødderne på pedalerne, er ikke klar til at blive sluppet ud i trafikken, hvor det skal kunne koncentrere sig om, hvad der sker omkring det. Men kan man først fange sæbebobler og lave ringridning på cyklen, har man overskud til at holde øje med de andre trafikanter. Med cykelleg træner barnet balance, afstands- og fartbedømmelse, rum- og retningssans og forskellige manøvrer på cyklen - uden at opdage det, fordi det er ren leg.

Annonce

Faaborg-Midtfyn Kommune har stillet Banegårdspladsen til rådighed fra kl. 09.30 - 14. Der bliver i alt fire hold på max. 15 unge kursister, og holdene begynder kl. 09.30, 10.30, 12 og 13. Man kan skrive sin pode på listen, som kommer til at hænge på den gamle banegård.

Mød cellist og cyklist Ida Riegels til en koncert med fortælling på Faaborgegnens Efterskole den 30. maj og i Helios den 31. maj begge dage kl. 15.00.

Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har turneret i blandt andet USA, og Europa, Indien, Bhutan, Thailand og Japan.

Hun har gennem de seneste år etableret sig som cyklende cellist og blev i foråret 2020 tildelt Danmarks Radios pris “Årets Ildsjæl”.

Ida spiller på en cello hun selv har bygget fra grunden af. Den er specielt designet til at fremme de dybe overtoner.

Læs mere på Ida Riegels hjemmeside: https://ida-riegels.dk/

Koncerterne er arrangeret i samarbejde med Helios, Faaborg Musikforening og Faaborg-Midtfyn Kommune i forbindelse med 'Fyn Cykler Sammen 2021'.

Koncerterne er gratis, og man kan reservere plads på www.faae.dk og på www.heliosteatret.dk.

Man skal bære mundbind, indtil man sidder på sin plads. Husk coronapas eller -test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce