Annonce
Ugeavisen Faaborg

Cykelsalget boomer: Kunderne vælter ind hos Fri Bikeshop under coronakrisen

Lars Nielsen, Fri Bikeshop Faaborg, har grund til stort smil. Det går nemlig forrygende godt for forretningen, selvom andre melder om krise. Foto: Maria Retoft Pedersen
Lars Nielsen har aldrig oplevet noget lignende i de 16 år, han har drevet cykelforretning.
Annonce

Faaborg: Flere butikker og erhvervsdrivende har haft det svært den seneste tid, hvor coronavirussen har sat dagsordenen. Men hos Fri Bikeshop i Faaborg er der ingen krise, snarere tværtimod, siger indehaver Lars Nielsen.

- Jeg har ikke oplevet noget lignende i de 16 år, jeg har haft butikken. Kunderne står og venter, når jeg åbner, og så er der ellers bare travlt dagen igennem. Jeg har allerede solgt en cykel her til morgen, siger han, da Ugeavisen møder ham kort efter åbningstid.

Det er både cykler og fiskegrej, kunderne har købt mere af, end de plejer. Men især elcykler er blevet langet over disken.

- Allerede her i juni har jeg solgt så mange, som jeg gjorde hele sidste år, fortæller Lars Nielsen.

Han har selv to forklaringer på, hvorfor det går så godt lige nu.

- Dels har folk jo ikke måttet ret meget under nedlukningen. De måtte ikke tage i motionscenter, men de måtte godt tage ud at cykle eller fiske, og så har de også haft tid til det, siger han og fortsætter:

- Dels er jeg begyndt at annoncere i Ugeavisen, og det har givet rigtig meget.

Annonce

Lukket en enkelt dag

Lars Nielsen lukkede Fri Bikeshop Faaborg ned en enkelt dag, da statsminister Mette Frederiksen proklamerede den store nedlukning.

Lars Nielsen og forretningen på Lagonis Minde har været en del af Fri Bikeshop de sidste 4,5 år. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Men allerede dagen efter åbnede jeg igen, og der var fem-seks kunder. Så kørte jeg med en indskrænket åbningstid, men det kunne slet ikke hænge sammen, fordi der var for mange kunder, så jeg var hurtigt oppe i gear igen, fortæller han.

Det bliver altså til nogle lange dage for Lars Nielsen, men han har heldigvis et par medhjælpere samt noget familie, der gerne giver en hånd med. Cykelhandleren bor i Odense og kører til Faaborg hver dag.

- Men her om sommeren flytter vi ud i vores sommerhus på Ny Holstensprøve, og så sparer jeg lidt transporttid og kan nå lidt mere fra morgenen af i butikken, siger han.

Han er udemærket klar over, at andre i denne tid har det sværere end ham selv.

- På den måde er det en lidt mærkelig situation, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for dem, som har det svært. Men jeg synes, at kunderne er gode til at støtte lokalt, og jeg håber, vi alle får en god sommer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce