Annonce
Ugeavisen Faaborg

Da Japanske Haver står klar med den indre feriero

Peter Dalsgaard startede sit store haveprojekt for 15 år siden - og siden er besøgstallet steget år for år. Foto: Bent Warncke
I år vil Peter Dalsgaards gæster i De Japanske Haver kunne spadsere en tur i den nye skovhave og fordybe sig i det perfekte uperfekte.

Vøjstrup: Sidste sommer besøgte over 30.000 gæster De Japanske Haver i Vøjstrup. Helt præcist gik 30.480 igennem tælleapparatet - og det var det klart højeste besøgstal nogensinde.

- Det var en fremgang på 18 procent - og så var det helt uden de busselskaber, der ellers normalt fylder meget hos os, fortæller ejeren Peter Dalsgaard.

På 15. år driver han den eksotiske have, som han selv har anlagt helt fra grunden, og ligesom  i Disneys juleshow er der som regel en lille nyhed hvert år. 2021-gæsterne kommer som de første til at kunne spadsere i en nyetableret 600 kvadratmeter stor skovhave, der omgiver det lille tehus, som kom til for tre år siden.

Annonce

Fra måske at blive regnet som lidt af et nørdeprojekt, har De Japanske Haver stille og roligt indtaget sin plads i verden og etableret sig som et af områdets seriøse udflugtsmål, hvor gæsterne kan få sig en totaloplevelse.

Og sådan kommer Peter Dalsgaards skovhave til at se ud i starten af juni, når rododendronerne blomstrer. Arkivfoto: Palle Søby

- Vi oplever i stigende grad, at De japanske Haver topper listen over ting, folk skal se, når de er i området, hvor det tidligere var et "måske". Jeg plejer at sige, at vi er det perfekte sted at starte en ferie - i stedet for at bruge tre dage på at komme ned i gear, kan man klare det på en enkelt  dag i vores have. Her finder man den indre feriero, siger Peter Dalsgaard.


Dem, der er sværest at få hertil, er faktisk dem, der bor i en omkreds på 20 kilometer herfra.

Peter Dalsgaard, ejer af De Japanske Haver


I køkkenet var der fire japanere ansat sidste år, og cafeen havde 12 ansatte i sving, da det gik hedest for sig i sommeren 2020. Menukortet rummer en række japanske specialiteter, og sushi er reduceret til en lille forret.

- Sushi er en af hjørnestenene i det japanske køkken, ingen tvivl om det, men der er så meget mere - vi serverer kylling, koteletter, oksekød, omeletter og rejer på japansk vis - og så lader vi de andre om at lave sushi, fortæller Peter Dalsgaard.

Flere fynboer

Hvis ellers vejret arter sig nogenlunde, så er der høje forventninger til den sæson, der indledes, når haven åbner 1. maj.

- Jeg tænker, at hvis vejret bliver lige så godt som sidste år, bliver det endnu en god sæson, siger Peter Dalsgaard.

I år kunne han da godt drømme om at se nogle flere fynboer i sin have.

- Vi har folk fra Frederikshavn, Gilleleje og Nykøbing Falster, der hvert år er på endagstur med det ene formål at besøge os. Dem, der er sværest at få hertil, er faktisk dem, der bor i en omkreds på 20 kilometer herfra - de har allesammen hørt om os, men der er ikke så mange af dem, der har besøgt os. Det kunne der måske blive lavet om på i år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce