Annonce
Ugeavisen Faaborg

Danmarks konger og dronninger: Vi et signeret eksemplar af Lyngvilds nye bog

Jim Lyngvild har selv taget alle billederne til den nye bog. Pressefoto
Ugeavisen Faaborg sætter to eksemplarer af "Danmarks Konger og Dronninger" på højkant i denne konkurrence.
Annonce

Haagerup: Danmark har verdens ældste monarki. Kongelinjen kan med sikkerhed trækkes tilbage til Gorm den Gamle i 950'erne, måske endnu længere. Men hvordan så fortidens konger og dronninger ud? Hvem var de? Hvilket tøj gik de i? Hvilke ædelsten og magtsymboler brugte de?

I "Danmarks konger og dronninger" har Jim Lyngvild ladet sig inspirere af fortællingerne om kongerækkens personligheder, og udfra de fakta, vi kender, har han genskabt historien om, hvordan de kan have set ud.

"Danmarks konger og dronninger" udkommer i kølvandet på udstillingen "Mød vikingerne", som designeren stod bag på Nationalmuseet i København.

I bogen kan man følge kongerækken hele vejen op til vor tids dronning Margrethe II og prins Henrik. Teksterne om kongerne er skrevet af Nationalmuseets medarbejdere, og cand.mag. i historie Emma Rønberg fortæller om de mange dronninger gennem tiden.

Arbejdet med bogen har været meget intensivt, fortæller Jim Lyngvild, der er uddannet designer og i mange år har fungeret som moderedaktør på forskellige magasiner og aviser:

- Jeg gik i gang i januar, og de dage, hvor der har været mest travlt, har jeg haft 30 modeller igennem, fortæller han.

Bogen er på 254 sider og udkommer den 10. oktober fra forlaget Frydenlund. De to forord er skrevet af hhv. Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet, og Søren Sindbæk, arkæolog og professor ved Aarhus Universitet.

Bogens billeder danner desuden grundlag for en udstilling på Koldinghus i 2020.

Ugeavisen Faaborg har fået lov til at udlodde to signerede eksemplarer af den nye bog. For at deltage i konkurrence, skal du svare på dette spørgsmål.

Hvad hedder Jim Lyngvilds vikingeborg i Haagerup?

Send dit svar til redaktion@uaf.dk senest fredag d. 11. oktober eller aflever den i mediehuset i Kanneworffs Gaard, Torvet 8b, Faaborg. Husk at oplyse navn, adresse og telefonnummer.

Vi trækker to vindere, der efterfølgende bliver offentliggjort i avisen samt får direkte besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce