Annonce
Ugeavisen Faaborg

Dansk actiondrama om betjente, der jagtes og kæmper for deres liv i ghettoen

Da en ung mand dør i politiets varetægt, jager ghettoens unge to unge politibetjente i et hævntørstigt vanvid. Foto: Tine Harden
Annonce

Faaborg: Heldigvis er faaborgenserne stadigt filmglade – trods Corona - og strømmer til for at se både eftermiddagsfilmene ”Far til fire og vikingerne” og ”Lassie kommer hjem” og til aftenfilmene ”David Copperfield” og Clint Eastwoods ”Richard Jewell”.

Alle filmene vises hele ugen, og de afløses på mandag af to store film: Det danske actiondrama Shorta, der har Danmarkspremiere i Helios, og den franske ”Sandheden” med Catherine Deneuve.

Annonce

Betjente jagtes i ghettoen

”Shorta” handler om de to betjente Jens og Mike, der er på rutinepatrulje i ghettoen Svalegården. Pludselig kommer der besked om, at den 19-årige Talib er død, mens han var i politiets varetægt. Det fører til et hævntørstigt vanvid i ghettoen, hvor de to betjente bliver jagtet og må kæmpe for deres liv. I de to hovedroller ses Jacob Hauberg Lohmann og Simon Sears.

Filmen, hvis handling udspiller sig på blot 24 timer, instrueres af Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid.

Annonce

Sandheden med Catherine Deneuve

Den franske ”Sandheden” handler om den forfængelige skuespillerinde Fabienne, der i forbindelse med udgivelsen af sin selvbiografi får besøg af sin datter Lumir og hendes lille familie. Bogens indhold viser sig ikke helt at stemme overens med Lumirs barndomsminder, så genforeningen af de to leder snart til konfrontationer og uenigheder.

Filmen er instrueret og skrevet af japanske Hirokazu Koreeda, og den er hans første film uden for Japan.

Annonce

Far til fire og vikingerne

”Far til fire og vikingerne” – som man kan se hver eftermiddag denne uge ud - er en Film Fyn-film og for en stor dels vedkommende optaget i Jim Lyngvilds vikingeborg i Korinth. Martin Miehe-Renard har instrueret – og som sædvanligt, kan man vist godt slå fast, synes anmelderne ikke om filmen, mens de forældre, der har anmeldt, er mere positive.

”En god børnefilm, som vil tale til alle hundefamilier”, skriver Bo Green Jensen bl.a. i Weekendavisen. Pressefoto

I hvert fald: Kom ind og se den og kom indenfor på ”Ravnsborg” og følg, hvordan familien kommer i terapi og får det meget bedre. Ikke på grund af terapeuterne, men fordi de må holde sammen, da lille Pers elefant kommer i vanskeligheder, lyder det fra Helios.

Annonce

”Lassie kommer hjem”

Ugens anden familiefilm ”Lassie kommer hjem” er en moderne fortolkning af filmen, som første gang blev indspillet med Elisabeth Taylor som en meget ung hundeejer. Bo Green Jensen har anmeldt i Weekendavisen og skriver bl.a.: "Moderniseringen er foretaget med flair. Filmen har sans for hjertet i bogen. Jeg troede, jeg skulle se en svag version af den stærke fortælling. ”Lassie kommer hjem” er faktisk en god børnefilm, som vil tale til alle hundefamilier."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce