Annonce
Ugeavisen Faaborg

De fire forfatterspirer

En tilfældig onsdag eftermiddag, hvor fra venstre Josephine Thöle, Anna Corydon Kragh, Lea Hemberg og Ann-Louise Nørgaard er samlet på Pernille Nederlands forfatterhold på Ringe Bibliotek. Foto: Palle Søby
Her får du en præsentation af de fire piger, der lige nu går på Pernille Nederlands forfatterhold. Fremover vil du hver uge kunne læse en af pigernes tekster på ugeavisenfaaborg.dk og midtfynsposten.dk.
Annonce

Lige nu går der fire piger på Pernille Nederlands forfatterlinje, der er en aktivitet under Spektaklet, som igen er en del af Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.

Holdet mødes i cirka to timer hver onsdag klokken 17 på første sal på Ringe Bibliotek. Her kommer Pernille Nederland med et oplæg, og så får pigerne en øvelse, hvor de typisk har en halv time til at skrive en tekst.

Bagefter læser de teksten op for de andre, og så kan alle komme med kommentarer, hvor man skal fremhæve noget positivt.

1 Lea Hemberg

Lea Hemberg, med på forfatterholdet hos Pernille Nederland. Foto: Palle Søby

14 år, går i 8. klasse på Sdr. Nærå Friskole, med på forfatterholdet på anden sæson.

- Jeg har altid godt kunnet lide at skrive. I starten var der en af mine veninder, der gik på forfatterholdet. Det lød spændende, og jeg var med en enkelt gang, men vidste ikke helt, om jeg havde lyst. Men så prøvede jeg det en uge i sommerferien, og så kunne jeg rigtig godt lide det og meldte mig til det.

Fremtid: - Jeg har altid gerne villet være forfatter eller skuespiller eller noget andet kreativt.

Læsevaner: Læser mest romantik og science fiction.

2 Ann-Louise Nørgaard

Ann-Louise Nørgaard, med på forfatterholdet hos Pernille Nederland. Foto: Palle Søby

Ann-Louise Nørgaard bliver ofte bare kaldt ”Lou”, 15 år, går i 9. klasse på Trunderup Friskole, er med på forfatterholdet på første sæson.

- Jeg har altid godt kunnet lide at læse. Jeg gik til dans, men holdet blev lukket ned, og så sagde min mor, om det ikke var noget for mig at komme med på det her forfatterhold. Jeg tænkte: Jo, hvorfor ikke? Og så kom jeg med her efter sommerferien.

Fremtid: - Jeg har altid haft lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg vil være. Tidligere ville jeg være politimand, men kom frem til, at det nok er lidt hårdt. Fornylig har jeg tænkt, at jeg gerne vil være lærer. Jeg har altid gerne villet undervise for eksempel 3.-4. klasse. Så kunne jeg køre skrivning og forfatter ved siden af.

Fritid: Kan godt lide at danse, synge og læse.

Læsevaner: Vild med fantasy og science fiction.

3 Josephine Thöle

Josephine Thöle, med på forfatterholdet hos Pernille Nederland. Foto: Palle Søby

17 år, går i 1.g på Midtfyns Gymnasium, har været med på forfatterholdet i fire år.

- Jeg meldte mig til en sommer, hvor forfatterholdet var med i en brochure med sommerferieaktiviteter. Det lød spændende, så jeg meldte mig til og har bare hængt på siden. Bortset fra et år, hvor jeg var på udveksling i Argentina, men bagefter kom jeg med på holdet igen.

Fremtid: - Jeg har altid gerne villet være journalist og også forfatter, hvis jeg kan komme til det.

Fritid: Spiller meget musik, især klarinet og klaver.

Læsevaner: Skriver og læser både på dansk, engelsk og spansk.

4 Anna Corydon Kragh

Anna Corydon Kragh, med på forfatterholdet hos Pernille Nederland. Foto: Palle Søby

17 år, går i 1.g på Midtfyns Gymnasium.

- Jeg meldte mig til på grund af en brochure med "Sjov sommer". Jeg har længe rigtig godt kunnet lide at skrive. Det startede med, at jeg godt kunne lide at skrive stile i skolen, og så begyndte jeg at skrive også sådan bare for mig selv. Jeg har også altid godt kunnet lidt at tegne, og på en eller anden måde er mine tegninger tit blevet til en tekst.

Fritid: Går også til ridning.

Fremtid: Jeg har egentlig altid tænkt, at jeg ville arbejde med noget med dyr. Men nu ser jeg - det ligger åbent lige nu. Jeg tænker, ikke, at jeg uddanner mig til forfatter, det er måske lidt snævert. Jeg vil have en plan A, og så kan forfatter være en sideting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce