Annonce
Ugeavisen Faaborg

- De fleste af os er ret barnlige hvad angår mandlen i risalamanden

Signe Pardorf Nielsen. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Hos Signe Pardorf Nielsen, by- og og erhvervslivskoordinator ved Vores Faaborg & Egn, bliver der gravet dybt i skålen, når desserten kommer på bordet juleaften.
Annonce

Hvad holder du mest af ved julen?

- Jeg elsker julen og har altid gjort det. Den behøver ikke starte i oktober, men midt/sidst i november kan den så småt komme snigende. Jeg kan godt lide at pynte op og gøre det pænt. Jeg bliver inspireret ved byens dygtige blomsterhandlere, Instagram, Pinterest og boligblade. Jeg bryder mig ikke så meget om mørke, så jeg nyder de ekstra lys, der er i juletiden. Mine børn er nu 16 og 20 år, men jeg har altid nydt at se julekalender i fjernsynet med dem, håber de vil blive ved med det. Ellers er der mange andre gode julefilm, som er hyggelige at se, og som vi ser hver jul. Jeg kan også godt lide at komme på et enkelt julemarked. Siden pigerne var små, har vi spillet pakkespil en enkelt gang i løbet af december. Vi har alle skullet købe gaverne i Millinge Dagli'Brugs, og det er en tradition, som jeg tror, vi alle fire nyder. Endelig kan jeg virkelig også godt lide at købe gaver og finde den helt rigtige ting.

Hvilke traditioner er vigtige for dig?

- Der er flere gode traditioner. Den 23. pynter vi juletræ og hygger hjemme, maden er ofte lidt let eller nem, og så ser vi for det meste en film, gerne ”Alene Hjemme”. Juleaftensdag sover vi længe og hygger med morgenmad. Vi holder juleaften for familien og har prøvet det mange gange, så vi stresser ikke men hygger os med at lave maden, dække bord og pakke de sidste gaver ind. Jeg nyder at være sammen med familien denne aften, og endelig spiser vi altid julefrokost ved mine forældre 1. juledag - det er virkelig hyggeligt.

Hvad står der på bordet juleaften i din familie?

- Jeg sætter ænderne i ovnen kl. 11, vender dem kl. 15, og så er de færdige kl. 17 - jeg har opskriften fra min svigermor, som jeg har brugt, siden vi holdt jul for første gang. Aftenens menu er meget traditionel med and, flæskesteg, rødkål, hvide og brune kartofler og sovs, som flere fra familien helst liiige skal smage til! Desserten er risalamande, som min mor laver, for det er hun bare bedst til. I min familie er de fleste af os ret barnlige, hvad angår mandlen og roder ret så meget rundt i skålen, mens min mor og svigermor forsøger at mane os til fornuft - tror egentlig ikke, det er mandelgaven, men mere det at vinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce