Annonce
Ugeavisen Faaborg

Den store juleweekend med hytter, fakler og julemænd

220 var med i julemandsløbet 2018. Så mange kommer der nok ikke i år, men sjovt og hyggeligt skal det nok blive. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
I den kommende weekend går det for alvor løs med Faaborgs julerier - blandt andet med årets julemandsløb på lørdag.
Annonce

Faaborg: Et af de tydelige tegn på julens komme er det årlige julemandsløb, som efterhånden er blevet en tradition i Faaborg.

Sidste år fik den hele armen med tv-legenden Flemming Toft som gæstekommentator sammen Henrik Poulsen fra Det Rigtige Faaborg. Dengang endte det med, at 220 løb rundt i gaderne iført julemandskostumer.

I år løbet ikke slået helt så stort op, men mindre kan også gøre det.

- Lige nu er der 30 tilmeldt, og det ser jeg som meget fint. Der behøver ikke være 250 deltagere, og kommer der 100, er det også helt fint, siger Signe Pardorf Nielsen fra Vores Faaborg & Egn.

I år skydes julemandsløbet i gang lørdag 14. december klokken 10 på Torvet. Man kan tilmelde sig lige frem til løbets start. Det smarteste er at gøre det via visitfaaborgs bookingsystem, men man kan også tilmelde sig på Torvet på dagen.

Det koster 120 kroner for voksne og 60 kroner for børn under 12 år. Og så er der penge at spare på en familiebillet for to voksne og to børn til 300 kroner. Med i prisen er en julemandsdragt og en medalje til børnene.

Ruten minder meget om den fra sidste år. Det er en 1,4 kilometer lang rute, hvor man løber ned for enden af gågaden, om gennem Grønnegade og Klostergade, ind gennem Super Brugsen, forbi Den Voigtske Gaard, ind gennem Intersport og tilbage til Torvet. Man må gerne løbe ruten flere gange.

Det er også i den kommende weekend, det for alvor går løs med julerierne. Fredag kommer julehytterne op på Torvet, klokken 16.30 er der lucia, klokken 16.50 fakkeloptog med Faaborg Kanonerlaug og klokken 18 luciasejlads i kajakker ved Det Hvide Pakhus.

Signe Pardorf Nielsen fortæller, at der stadig mangler nogle folk til de seks juleboder i tiden frem mod jul. Så hvis forretninger, restauranter eller andre er interesserede, kan de henvende sig til Signe Pardorf Nielsen hos Vores Faaborg & Egn.

Sådan bliver ruten på årets julemandsløb. Grafik: Vores Faaborg & Egn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce