Annonce
Ugeavisen Faaborg

Der er plads til flere i besøgscaféen

Kaffebordet er rammen om besøgscaféen, men nogle gange er der også arrangeret udflugter for deltagerne.
Hver 14. dag er der samling i Røde Kors' besøgscafé, hvor der er kaffe, brød og ikke mindst samvær.
Annonce

Faaborg: Det er en regnfuld mandag formiddag, hvor efterårsblæsten suser, da Ugeavisen er på besøg i Det ny Hospital. Allerede inden man træder ind i varmen i Kirkestræde, kan man høre, at snakken er godt i gang.

Det er Røde Kors, der holder besøgscafé.

Bordet er dækket med tallerkener, kopper, kaffe, brød, Kærgården og marmelade, og Ugeavisens udsendte journalist bliver mødt med et "sæt dig endelig ned, du kan jo næsten høre, at vi hygger os".

Hver mandag i lige uger i tidsrummet klokken 10-12 er alle velkomne til at deltage i besøgscaféen, som egentlig udspringer af besøgstjenesten, fortæller Inge Nielsen, aktivitetsleder hos Røde Kors i Faaborg.

- Vi havde rigtig mange på venteliste til at få en besøgsven, og vi har svært ved at skaffe besøgsvenner nok. Derfor foreslog Allan (Thorsfeldt, red.), leder af Røde Kors i Faaborg, at vi kunne lave en besøgscafé. Så kan vi være tre frivillige, der arrangerer, og der er plads til mange gæster, fortæller Inge Nielsen.

Den første café blev holdt i januar 2018, og der kom kun én. Anden gang kom der to. Og sådan voksede deltagerantallet støt.

- I dag har antallet af deltagere stabiliseret sig på omkring 16-18 stykker, der kommer her fast. Men vi vil meget gerne have flere deltagere, siger Inge Nielsen.

Vil du være med?

Har du lyst til at deltage i besøgscaféen, dukker du bare op mandag i lige uger mellem klokken 10 og 12 i Det ny Hospital. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kunne du tænke dig at være frivillig hos Røde Kors - enten i besøgscaféen eller som besøgsven - kan du kontakte Inge Nielsen på telefonnummer 51 21 85 66.

Annonce

Gratis tilbud

I caféen kan man komme, hvis man er ensom, eller blot hvis man trænger til at deltage i hyggeligt, socialt samvær.

- Og det hele er gratis. Røde Kors giver brødet, og menighedsrådet stiller lokalerne til rådighed her, siger Inge Nielsen.

Ud over morgenkaffen er sang fra Højskolesangen også et fast programpunkt. Og så holder caféen påskefrokost og julefrokost, og der er også udflugter engang imellem. Bl.a. har deltagerne været en tur i Faaborg Miniby og i Lutherlunden i Haastrup.

- Vi har også haft nogen på besøg til at fortælle lidt, og hvis man har lyst, kan deltagerne også fortælle lidt om, hvor de kommer fra, men det er ikke noget krav, siger hun.

Nogle af dem, der kommer i besøgscaféen, er Carsten og Connie Hammerich. Connie Hammerich er i ressourceforløb, mens Carsten Hammerich er ansat i puljefleksjob.

- Vi bruger caféen her til at komme ud mellem nogle andre mennesker, fortæller Carsten og suppleres af hustruen:

- Stemningen er altid rigtig god her, siger hun.

Nete Steffensen har arbejdet som hjemmehjælper i mange år, og nu glæder hun sig over at komme i caféen, hvor aldersgennemsnittet også ligger i den høje ende.

- Jeg holder meget af at møde forskellige mennesker, og jeg kommer her rigtig meget for det sociale, siger hun.

Alle, der har lyst til at deltage i caféen, er velkomne til at møde op.

Næste besøgscafé finder sted mandag 14. oktober klokken 10-12 i Det ny Hospital.

Carsten og Connie Hammerich er glade for at komme i caféen som "bryder hverdagen" med hyggeligt samvær.
Inge Nielsen, aktivitetsleder hos Røde Kors, håber, at flere har lyst til at komme i caféen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce