Annonce
Ugeavisen Faaborg

Derfor lever kvinder længere

Der findes kvinder, der er så sent på den, at de er nødt til at lægge makeup i bilen ... Tegning: Gert Ejton
Annonce

"Skat, vi skal køre nu. Ellers kommer vi for sent. Vi skal være der om et kvarter." "Ja-ja-ja-ja-ja! Hold dog op med at stresse mig! Jeg skal jo lige være klar! Jeg skynder mig jo alt, hvad jeg kan!"

Med stor risiko for at blive dømt for kønsdiskriminering, sexisme og racisme vover jeg at spørge:

Er der ikke noget om snakken, at når ægtepar eller kærestepar kommer for sent til det, de skal, skyldes det oftest, at kvinden ikke kan nusse sig færdig?

Jeg kender vennepar, hvor manden altid lægger et kvarter eller en halv time til, hvis konen spørger, hvornår de skal være hos vennerne, eller hvornår bryllupsfesten eller konfirmationen begynder. Hvis de er inviteret til middag hos nogle venner klokken 18, siger han til konen, at de skal være der 17.30. Og selv om de så - på grund af konen - bliver en halv time forsinket i afgangen hjemmefra, kan de alligevel stort set være fremme til tiden.

Men hvorfor er det altid kvinderne, vi venter på? Ja, en nærliggende forklaring er jo, at de bare har flere gøremål, de skal have overstået for at blive klar. Det tager tid at lægge makeup, sætte håret ordentligt, fjerne hår på benene og så videre. Og det kan tage rigtig, rigtig lang tid at finde den rigtige kjole til den rigtige lejlighed.

Dér har vi mænd det nok lidt nemmere - og så lang tid kan vi jo heller ikke bruge på at barbere os. Jeg havde engang en kvindelig kollega, der altid var for sent på den om morgenen. Så hun var nødt til at lægge makeup i bilen, mens hun kørte på arbejde. Men da der kun var spejl i passagersiden, var hun nødt til at læne kroppen halvvejs over i højre side af bilen for at se sig i spejlet og lægge makeup med højre hånd, mens hun forsøgte at styre bilen med venstre hånd - eller med knæene. Mirakuløst nok lever hun stadig - og hun lignede altid én, der havde styr på sit shit, når hun kom ind på redaktionen og sagde "godmorgen".

Der kan udvikles mange teorier om det her fænomen. En af dem kunne være, at der måske er en naturlig forklaring på, at kvinder lever længere end mænd: Simpelthen fordi de bare skal bruge længere tid til alle de ting, de skal nå her i livet. Derfor sørger naturen for, at de har nogle ekstra år til at nå det hele.

Vi kan selvfølgelig også vende det om: Hvorfor lever mænd kortere end kvinder? Fordi vi dør af stress over, at vi altid kommer for sent - på grund af de langsomme kvinder. I grunden er det lidt underligt, for normalt er kvinder jo meget bedre til at multitaske end mænd. Så man skulle tro, at de bare kunne gøre det hele på én gang i en ruf, når vi står og skal ud af døren. Men lige dér er det, som om evnen til at multitaske går lidt i baglås. Nu kan de pludselig dårligt nok gøre én ting ad gangen!

Men i stedet for at stå dér i entreen og trippe og bande og svovle, kan vi mænd lige så godt slå koldt vand i blodet og prøve at få noget fornuftigt ud af ventetiden. Vi kan ikke ændre på det her, og det nytter ikke noget at skynde på hende.

Vi kan lige så godt glæde os over, at vi nu får et kvarter eller en halv time, hvor vi kan gøre lige, hvad vi har lyst til.

Sørg altid for at have en kold øl i køleskabet, og sæt dig så ned i sofaen og nyd den, indtil hun er klar.

Eller få raset ud ved at gå en tur ud ad vejen og tilbage igen. Så vil du sikkert opleve, at når du er hjemme igen, kommer hun ud fra badeværelset og siger frisk og frejdigt:

"Nå, skal vi så snart se at komme af sted ..."

Kolofonpix Palle SøbyFoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce