Annonce
Ugeavisen Faaborg

Det er næsten ligesom fredags-slik: Nu kan du blande din egen kasse med fisk og få den leveret om fredagen

Eksil-færingen Poul Martin Petersen har stor succes med at sælge kvalitetsfisk fra hjemlandet. Foto: Nordfra Danmark
Omsætningen i Faaborgfirmaet Fisk Nordfra voksede med 70 procent i corona-året 2020. Nu udvides med en kasse bland selv-fisk, der leveres til døren.

Faaborg: Hidtil har fiskefirmaet Nordfra Danmark primært solgt sine fisk i større portioner.

Nu forsøger firmaet at nå lidt bredere ud. Nu skal singlerne, de enlige og alle dem med små frysere også have mulighed for at lave et måltid med de gode færøske fisk.

Konceptet hedder "bland selv-fisk" og ligesom bland selv-slikket til Disney-show er fiskeleverancen timet, så familien kan få sig en omgang fredagsfisk.

Annonce

Kunderne kan i Nordfras webshop plukke fra det meste af sortimentet - bare i mindre portioner.

- Vi har haft en stigende efterspørgsel på at kunne købe mindre portioner. Nogle vil gerne have en smagsprøve, inden de beslutter sig for at købe større portioner, men der er jo også mange mindre husholdninger, der ikke lige kan overskue at købe to kilo kuller og fire kilo torsk på en gang. Nu leverer vi præcis de samme produkter bare pakket i mindre portioner, fortæller direktør for Nordfra Danmark Poul Martin Petersen.

Den frosne fisk leveres i flamingokasser over hele landet og køres ud med transportfirmaet DAO natten til fredag. Det koster 95 kroner at få fisken leveret på den måde.

Nordfra Danmark

Nordfra Danmark ejes (50/50) af den færøske fiskeproducent (p/f Fofish) og Poul Martin Petersen.

De fleste af fiskene er fanget på langliner i farvandet omkring Færøerne.

Læs mere på nordfra.com

Selv om der går cirka 16 timer, fra fisken pakkes i frysehuset i Faaborg, til den afleveres til kunden et sted i Danmark, så er holdbarheden i top.

- Vi pakker kasserne med tøris. Fisken er stadig bundfrossen, når folk modtager den, fortæller Poul Martin Petersen.


Nogle vil gerne have en smagsprøve, inden de beslutter sig for at købe større portioner.

Poul Martin Petersen


Bland selv-konceptet er et supplement til den normale levering. Nordfra Danmarks tre fiskebiler vil fortsat køre deres ture landet rundt til de efterhånden mange faste kunder, der typisk køber større portioner. Nordfras fisk er i øvrigt også at finde i frysedisken i de lokale butikker i Haastrup, Millinge, Horne og Ulbølle.

En lokal erhvervssucces

Siden starten i 2017 er Nordfra vokset år for år. Poul Martin Petersen har netop afleveret sit fjerde årsregnskab, og firmaet fortsætter den flotte vækstkurve.

I coronaåret 2020 steg omsætningen med imponerende 70 procent, og overskuddet før skat endte på godt 250.000 kroner. Omsætningstallet bliver ikke offentligt.

- Vi fik et ordentligt omsætningshop, da coronaen kom til. Jeg tror, at folk pludselig fik tid til at finde frem til vores fisk og til at lave den fra bunden med en god opskrift, siger han.

Firmaet med kontor i Svanninge har i dag seks ansatte, fire chauffører og to administrative medarbejdere. Bliver konceptet med bland selv-fisk en succes, skal der ansættes yderligere mandskab til at pakke.

Selv om vi stadig er i starten af 2021, forudsiger Poul Martin Petersen, at firmaets vækst kommer til at fortsætte.

- Vi kommer til at øge omsætningen med 30-40 procent igen i år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce