Annonce
Ugeavisen Faaborg

Direktøren har rundet 50 medlemmer

Direktøren har stor tiltrækningskraft på folk, der lige er flyttet til Faaborg og som søger fællesskab og plads til kreative udfoldelser. Privatfoto
Tilflyttere er glade for fællesskab og værkstedsfaciliteter. Foreningen flytter nu i vintereksil til Byskolen i Grønnegade.
Annonce

Faaborg: Med mere end 50 medlemmer er foreningen "Direktøren", som holder til i den gamle direktørbolig på Slagterigrunden, blevet en succes.

- Vi har opdaget, at vi er "en redning" for flere tilflyttere, der typisk er kommet til byen fra et større hus til mindre her. Der mangler netop det værksted eller det atelier, man har måttet forlade til fordel for et mindre hus eller en lejlighed. Det har stor betydning for mange aktive, voksne borgere, der har glæde ved at kunne fastholde deres hobbies, fortæller bestyrelsesmedlem Joan Andreasen.


Vi glæder os over det samvær, der er opstået omkring smykke,- sy,- og maleværkstederne, og i fællesskab har vi nu for anden gang arrangeret en udstilling, hvor vi kan vise andre og hinanden, hvad vi har arbejdet med.

Joan Andreasen


Fællesskab er fortegnet for "Direktøren": Man kan mødes, arbejde, lade sig inspirere, få hjælp og en kop kaffe og en snak.

Annonce

Har lavet venteliste

- Lige nu står der flere på en venteliste, fordi vi ikke kan rumme flere, når det gælder aktiviteter, der omfatter brænding af ler og glas, fordi vores ovnkapacitet er for lille. Men vi har gang i keramik, dog i mindre målestok, end vi kunne tænke os, og vi arbejder på at få ovnproblemet løst, oplyser Joan Andreasen.

De 50 medlemmer af direktøren går nu i vinterhi på Byskolen. Privatfoto

Hun fortæller videre, at foreningen har købt en god elektrisk drejeskive, ligesom den har erhvervet en gammeldags sparkeskive.

- Vi glæder os over det samvær, der er opstået omkring smykke,- sy,- og maleværkstederne, og i fællesskab har vi nu for anden gang arrangeret en udstilling, hvor vi kan vise andre og hinanden, hvad vi har arbejdet med.

- Det er en rigtig givende aktivitet at mødes om og at etablere et samarbejde på. Med formanden i spidsen har vi malet hele underetagen i huset, sat gallerilister op og renset og bonet gulve, så alt fremstår lyst og flot. Det betyder, at det er dejligt hus at være i for os alle, fortæller hun.

Joan Andreasen fortælle videre, at foreningen nu "forlægger residensen":

- Det vil sige, at vi flytter fra "Sommerpaladset til Vinterpaladset," altså fra Havnegade 5 til et lokale på Byskolen i Grønnegade. Det er vi glade for, der er varme i radiatoren, som vi må undvære i Direktørboligen i vintermånederne. Men vi vender tilbage til foråret.

- Vi glæder os allerede til at komme tilbage til Havnegade, da det er vores ”hjem”. Men indtil det bliver varmere igen, kan vi heldigvis være i lokalet på skolen. Men det betyder, at vi ikke kan være ret mange ad gangen i det forholdsvise lille lokale grundet afstandsreglerne. Det problem må vi så løse evt. med et bookingsystem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce