Annonce
Ugeavisen Faaborg

Dramaer i Helios om flugt og showbiz

Renée Zellweger har fået mange anmelderroser for fortolkning af Judy Garland i "Judy". Foto: Scanbox
Annonce

Faaborg: Helios-Teatret viser i denne uge til og med søndag den 24. november to film, der begge bygger på en dramatisk virkelighed; "Flugten fra Østtyskland", der lanceres i anledning af 30-året for Berlinmurens fald, og "Judy" - en biografi om Judy Garland.

To østtyske familier flygtede fra Østtyskland i 1978 og trak overskrifter verden over. I al hemmelighed arbejdede de i lang tid på at konstruere deres egen luftballon, som skulle gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest.

"Flugten fra Østtyskland" er holdt i en fantastisk 70’er-atmosfære, som øjeblikkeligt gjorde den til en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland, hvor den indtil nu er blevet set af mere end en million biografgængere. Den velkendte historie har tidligere dannet grundlag for adskillige dokumentarfilm, samt den amerikanske spillefilm "Vi skal over i nat" fra 1982 med John Hurt og Jane Alexander.

I anledning af 30-året for Berlinmurens fald vises "Flugten fra Østtyskland" i autentisk 70'er stil. Foto: AWE
Annonce

"Judy"

Der er også drama i ugens anden aftenfilm, om end i en noget anden målestok. "Judy" er en biografi om den legendariske skuespiller og sanger Judy Garland, spillet af Renée Zellweger.

Historien tager udgangspunkt i en periode af Garlands liv, hvor karrieren knirker, familielivet er belastet og alkoholindtaget støt stigende.

Renée Zellweger har titelrollen som Judy, og det kunne næsten ikke være et bedre match. Med flere sangoptrædener i sin karriere, bl.a. i Chicago, har Zellweger styr på sine kvaliteter som showwoman, mens skuespiltalentet blev cementeret i Cold Mountain, der indbragte hende en Oscar-statuette, og hun har da også fået anmeldernes uforbeholdne ros for sin fortolkning af sangerinden.

"Judy" er baseret på teaterstykket "End of the Rainbow" af Peter Quilter, der tager udgangspunkt i virkelige hændelser.

Annonce

Wikke og Rasmussen

I weekenden kan de yngste og deres voksne glæde sig til et veloplagt gensyn med makkerparret Wikke og Rasmussen, der står bag "Gooseboy".

Drengen Viggo bruger det meste af sin vågne tid på at spille spillet Gooseboy, men det ændrer sig pludselig, da en talende gås ved navn Nissemand styrter ned på Viggos altan og brækker sin vinge.

Viggo må hjælpe ham, og sammen tager de ud på et begivenhedsrigt eventyr i den frie natur for at bringe Nissemand tilbage til sin flok.

Filmen er helt i Wikke-Rasmussens ånd fyldt med skøre, hjertevarme karakterer, morsomme, kulørte optrin og fængende musik.

Rollelisten er stjernespækket med bl.a. Szhirley, Søren Malling, Rasmus Bjerg, Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Caroline Henderson, Dario Campeotto samt naturligvis Wikke og Rasmussen.

Filmen vises kl. 16 lørdag den 23. november og kl. 14 om søndagen.

Wikke og Rasmussens nye familiefilm "Gooseboy" er inspireret af "Niels Holgersens forunderlige rejse". Foto: SF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Ugens gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce