Annonce
Ugeavisen Faaborg

Driften solgt på 14 dage: Nye restauratører på vej til Magasingaarden

Peter og Linda Stærke åbnede i april 2020 en pop up-butik med krukker og anden brugskunst i Magasingaarden, mens restauranten var lukket ned. Den blev en stor succes. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Der gik kun 14 dage, fra Linda og Peter Stærke satte restaurationsdriften på Magasingaarden til salg hos en københavnsk mægler, inden papirerne var skrevet under.
Annonce

Faaborg: - Vi har i flere år vidst, at vi ikke skulle blive ved, og at vi ikke ville blive gamle i den her branche. Den er benhård, siger Linda Stærke.

Hun og ægtefællen Peter Stærke solgte i sommeren 2019 Hotel Faaborg fra til Charlotte Stiller, og det var første skridt i en afviklingsplan. Og nu har de også solgt restaurationsdriften af Magasingaarden, drift af sal og to lejligheder i samme bygning.

- Vi er lykkelige, for vi skal noget andet. Vi skal noget, der er stille og roligt, og det har vi vidst i noget tid, så derfor er vi sindssyg glade, siger hun.

Selve bygningen ejes af Svend Munkedal.

Linda og Peter Stærke, der har drevet Magasingaarden siden 2005, har ligesom alle andre restauratører haft noget af en rutsjebanetur i året, der snart er gået.

Først blev restauranterne lukket i foråret som konsekvens af coronaens indtog i Danmark med masser af aflysninger til følge. Så fulgte en sommer, som har været den bedste i de år, parret har været i byen.

- Vi lavede en pop up-butik i foråret, og det var en kæmpesucces. Sommeren var den hårdeste og bedste sæson nogensinde. Men det var også en hård sommer både fysisk og mentalt, så vi besluttede os for, at vi ville lukke ned i september og holde noget ferie.


De er hamrende dygtige, og det er spændende, det, de kommer med.

Linda Stærke


Da parret kom hjem fra ferien i oktober, kontaktede de en københavnsk mægler og fik sat restaurationsdriften til salg. Og det varede ikke mere end 14 dage, inden handlen var afsluttet.

Annonce

Overtager til februar

Linda Stærke kan stadig ikke afsløre, hvem køberne er. Men Faaborg kan godt glæde sig, understreger hun.

- De er hamrende dygtige, og det er spændende, det, de kommer med, siger hun.

De nye folk overtager stedet 1. februar, og der er planer om fortsat restaurationsdrift, oplyser Linda Stærke.

Peter og Linda Stærke har stort set holdt lukket i Magasingaarden, siden de kom hjem fra ferie.

Men hvad skal parret så nu?

- Vi holder mulighederne åbne og tager i hvert fald ikke nogen beslutninger før jul. Vi har al den tid, vi har brug for, så vi føler os meget priviligerede, siger Linda Stærke.

En mulighed kunne dog være at gøre noget mere ved den forretning, de gennem de seneste 18 år har drevet hjemme fra privatadressen med salg af krukker og anden brugskunst.

- Vi vil gerne selv importere og hente krukkerne hjem og arbejde med noget grossistsalg. Men ligesom med restaurationsbranchen er det meget sæsonarbejde. Så der er både fordele og ulemper, siger Linda Stærke.

Linda Stærke ved endnu ikke, hvad fremtiden byder på. Men det haster heller ikke lige nu, siger hun. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce