Annonce
Ugeavisen Faaborg

Efter brand i jernskrot: Husk - ingen batterier og elektronik i jerncontainerne

Du må for alt i verden ikke putte batterier og elektronik i den her container, lyder bønnen fra FFV. Foto: Palle Søby
Brugerne opfordres til for alt i verden at undgå at fylde batterier og elektronik i jerncontainerne på genbrugspladserne. Ellers kan det bliver meget dyrt for FFV.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: FFV beder nu brugerne om at være endnu mere omhyggelige, når de afleverer ting på genbrugspladserne.

Det sker, efter at der har været brand hos en af de modtagere, der får jernskrot fra FFV's genbrugspladser. Her fandt man ud af, at branden skyldtes et lithiumbatteri, der var smidt i en jerncontainer.

Det får nu modtageren til at stramme op på sorteringen af jernskrot, og derfor vil FFV også prøve at slå et slag for det.

- Batterier og elektronik i alle afskygninger skal afleveres i de dertil indrettede modtagelsespladser på genbrugsstationerne, så det giver ikke ekstra arbejde til forbrugerne - nærmere tværtimod, understreger driftskoordinator Anders Hansen fra FFV Renovation.

Fra 1. oktober 2019 vil FFV få en faktura på 2000 kroner pr. lithiumbatteri eller elektronikdel, der bliver fundet i jerncontainerne.

- Det kan hurtigt blive en bekostelig affære, for der er rigtige mange typer af slagsen, fortæller affaldschef ved FFV Henriette Eickstedt.

Det er meget vigtigt, at alt bliver afleveret det rette sted. Så elektronik og batterier skal afleveres herinde, hvis du kommer på genbrugsstationen i Faaborg. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce