Annonce
Ugeavisen Faaborg

Elefant i Strandgade og dramatisk skibsforlis: Stavn udkommer med 12 lokale fortællinger

Forsiden på årets Stavn med maleri af Marius Mikkelsen.
Det lokalhistoriske årsskrift udkommer 12. november.
Annonce

Faaborg og omegn: Få ting er, som de plejer, men årsskriftet Stavn kan man regne med, lyder det i en pressemeddelelse fra Øhavsmuseet. 12. november udkommer Stavn, årsskriftet for arkiver og folkemindesamlinger på Faaborg-egnen.

- I et år med en tre måneder lang nedlukning af arkiver pga. covidsituationen er det med særlig stolthed, at vi udgiver Stavn, siger arkivleder i Faaborg og museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen.

Årets Stavn indeholder 12 artikler, som tager læseren vidt omkring både i tid og emner. Bogen begynder med fortællingen om en elefant i Strandgade i Faaborg og slutter med et portræt af den tidligere borgmester og modstandsmand Alf Toftager.

Med udgangspunkt i Svanninge foldes militærvæsenets historie i næsten 1000 år ud, og bogen kommer en tur omkring afstemningen forud for genforeningen med Sønderjylland i 1920. Læseren kommer også helt tæt på en soldat, som deltog i Treårskrigen (1848-1851) gennem hans breve til hjemmet.


I et år med en tre måneder lang nedlukning af arkiver pga. covidsituationen er det med særlig stolthed, at vi udgiver Stavn.

Tissel Lund-Jacobsen, arkivleder


Mange på egnen kender maleren Harald Madsen, og dette års Stavn indeholder et portræt af denne meget produktive og finurlige maler. Der er også et portræt af ”Thorkild Smed” fra Horne.

I den mere dramatiske afdeling er fortællinger om en brand i Diernæs og et skibsforlis i Norge. Der er også personlige erindringer, både om at være feriebarn fra København og barndomserindringer fra Hellemosen ved Korinth. Helt aktuelt er fortællingen om det nyligt nedrevne Aastrup Mejeri.

- Hvad enten man er ny på egnen eller har dybe rødder her, kan man få nye perspektiver på området ved at læse årets Stavn, lyder det i en pressemeddelelse.

Stavn kan købes på dit lokale arkiv eller hos Bog & Idé, Østergade 36, Faaborg.

Bagsiden på årets Stavn viser Diernæs Fattighus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce