Annonce
Ugeavisen Faaborg

Emilie i spidsen for kommunens unge

Emilie Helsted Juul er indstillet på at bruge en del fritid på at få ungdomskulturen til at blomstre yderligere i Faaborg-Midtfyn Kommune. Foto: Bent Warncke
Emilie Helsted Juul, ny formand for Ungdomsrådet, vil gerne have fællesskabet bredt ud til hele kommunen.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Siden 2015 har Faaborg-Midtfyn haft et ungdomsråd, der fungerer som de unges talerør og officielle forbindelse til politikerne i kommunalbestyrelsen og til kommunens forvaltning.

Formanden for rådet vælges for et år af gangen, og forleden satte den 18-årige faaborgenser Emilie Helsted Juul sig i formandsstolen.

- Og det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er dejligt at være formand for noget, hvor alle er så engagerede. Folk har virkelig lyst til at få skabt nogle gode ting i vores kommune, fortæller Emilie Helsted Juul, der går i 2.g - samfundssproglig linje - på Faaborg Gymnasium.

Og ambitionerne er høje for det kommende år. 2020 skal være året, hvor Ungdomsrådet når ud til nogle flere af de unge i den nordlige del af kommunen. Hidtil har Ungdomsrådet haft et naturligt fokus på Faaborg, fordi det var her, engagementet var størst. Men i det kommende år vil rådet gerne nå længere ud.

Emilie Helsted Juul vil gerne eksportere noget af det fællesskab, som Faaborgs unge oplever.

- Det at være sammen med andre unge mennesker om et projekt kan virkelig give en noget, man ikke kan få på andre måder, siger hun.

I Faaborg har etableringen af den nye Falsetten været sådan et projekt, der samlet og styrket ungdomskulturen i Faaborg.

- Det er ikke fordi, jeg tror, de lider nød i Ringe og Årslev. Jeg tror bare, det kunne blive til så meget mere, end det er nu. At de oplever, at der er et sted, de kan gå hen med deres ideer, at vi alle kan lære noget af hinanden, så man kan få realiseret sine drømme, siger hun.

Og det er ikke bare råd og vejledning, ungdomsrådet kan bidrage med. Rådet har faktisk et årsbudget på 150.000 kroner, de kan dele ud af til unge med gode ideer.

- Vi vil jo gerne støtte, hvis der er nogle skatere på Polymeren, der har en ide, eller et elevråd på en lille friskole i Ferritslev. Vi vil gerne være ungdomsråd for alle kommunens unge, siger hun.

Emilie Helsted Juul

Navn: Emilie Helsted Juul

Alder: 18 år

Tilbragte 10. klasse på en engelsk skole.

Går i 2 g. på samfundssproglig linje på Faaborg Gymnasium.

Hun er aktiv i ungdomskunstklubben UART, og sammen med ni andre Faaborg-unge i udstillede hun op til jul nogle af sine billeder i Levins Hus.

Annonce

Ud med fordomme

Selvom studierne på Faaborg Gymnasium kommer til at lægge beslag på en del af hendes tid, er Emilie Helsted Juul indstillet på at bruge rigtig meget af sin fritid på at få ungdomskulturen til at blomstre yderligere op. Omkring sig har hun 10-12 andre unge, der er lige så aktive som hende selv omkring arbejdet i Ungdomsrådet.

- Jeg har lyst til at bruge meget af min tid på det her, så jeg ligesom er der, når folk henvender sig til os. Det er vigtigt, synes jeg. Det er fedt at være med til at skabe noget, der ikke var der i forvejen. Hele processen omkring Falsetten har været fantastisk. Folk nyder at være der, fortæller hun.

Og så kan hun rigtig godt lide at være med til at gennemhulle nogle af de fordomme, der er om nutidens unge.

- Vores generation har - måske ikke helt ufortjent - fået det image, at vi er lidt asociale og lever lidt vel rigeligt i vores telefoner. Det er der jo også noget om. Men jeg synes bare det er fedt at vise, at det ikke kun er det, vi er, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce