Annonce
Ugeavisen Faaborg

Menighedsrådets topscorer: Englene giver Annette ro

Fire dage om ugen sørger Annette Jørgensen for, at børn og ansatte i Børnehaven Ringgården får noget at spise. Foto: Bent Warncke
Annette Jørgensen (52) var den kandidat, der fik allerflest stemmer, da der var menighedsrådsvalg i Faaborg Kirke - hun nyder i høj grad at sætte sit præg på det kirkelige arbejde.
Annonce

Faaborg: I de fleste sogne var det nyligt overståede menighedsrådsvalg en kamp for at få kandidater nok, til, at rådet kunne blive fuldtalligt. Men ikke i Faaborg. Her var der kamp om pladserne, og 13 kandidater stillede op til de 10 pladser. Annette Jørgensen (52) var den, der fik flest stemmer af alle. Faktisk stod hendes navn på over halvdelen af de 117 gyldige stemmesedler.

Hun tilhører den fløj i det nuværende menighedsråd, der gerne ser, at Faaborg Kirkes udtryk bliver fornyet. Hun vil gerne gøre kirken mere nærværende, levende og folkelig - ikke mindst for at tilrække flere unge.

- Lyngvilds billeder har været et godt eksempel på noget, som mange - også unge mennesker - har haft lyst til at forholde sig til. Jeg har set rigtigt mange unge mennesker, når jeg har vist rundt i kirken denne sommer - vi oplevede lige pludselig, at det var ok for unge at komme i kirken - det, synes jeg, var en dejlig oplevelse. Som kirke skal vi ikke prostituere os, men at give rum til Lyngvilds billeder var en ok måde at gøre det på, men det kan sagtens være noget helt andet end Lyngvild næste gang, siger hun.

Faaborgensere af lidt aldre dato vil vide, at Annette er læderhandlerens datter. Hendes far Kaj Jørgensen drev i mange år Faaborg Læderhandel på hjørnet af Bøjestræde/Østergade, hvor tøjbutikken Nor ligger i dag.

Troen på Gud blev introduceret i barndomshjemmet, fortæller hun.

- I mit barndomshjem blev der bedt aftenbøn - det var min mor, der stod for det. Hun døde desværre, da jeg ikke var ret gammel, men jeg har altid troet på, at der var noget større end mig selv, fortæller Annette.

Annonce

Den positive vej

Som ung fandt hun en kæreste og flyttede til Bøjden, og i 1990'erne kom hendes to børn til verden. I mange år var Annette juleaften-kristen som mange andre danskere.

Men i 2006 slog lynet ned - som blot 38-årig blev hun ramt af brystkræft, og det kom til at ændre hendes liv på mange måder.

- Jeg kun huske, at den aften jeg havde fået at vide, at det var kræft, sad jeg og kiggede på den smukkeste solnedgang over Helnæs Bugt, og jeg tænkte, at jeg kunne vælge mellem to stole. I den ene var jeg en mor for mine to små børn, en mor der kæmpede og fokuserede på det positive - i den anden stol gav jeg op og fik ondt af mig selv.

Annette Jørgensen arbejder til daglig som "madmor" i Børnehaven Ringgården. Foto: Bent Warncke

Hun valgte den positive vej. Og hun er sikker på, at det er derfor, hun er i live i dag.

- Jeg har altid forsøgt at tænke positivt, men nu blev det mere vigtigt end nogensinde.

Hun bad lægerne om at være ærlige - men på en positiv måde.

- Fakta og sandheder kan nemlig siges på mange måder. Den positive måde er en af dem, og den foretrækker jeg, siger hun.

Engagementet i kirken kom for alvor ind i hendes liv, da hun i 2014 efter en skilsmisse flyttede tilbage til Faaborg.


Fakta og sandheder kan nemlig siges på mange måder. Den positive måde er en af dem, og den foretrækker jeg.

Annette Jørgensen


- Da begyndte jeg at komme fast i kirken hver søndag. Jeg havde brug for noget ro og at finde mig selv igen, fortæller hun.

Og hun  fandt ud af, at kirken kan noget helt unikt.

- Du kan komme ind og være grim og med morgenhår - men du skal ikke leve op til nogle idealer der. Du skal bare finde ro - den oplevelse får du ikke andre steder, fortæller hun.

I 2016 stillede hun så op til menighedsrådet og kom ind.

- I dag fylder kirken rigtig meget i mit liv, og jeg elsker det, fortæller hun.

Annonce

Nyhedsjunkie

At have et så bevidst fokus på det positive harmonerer måske mindre godt med, at Annette også er lidt af en nyhedsjunkie.

Blå bog

Annette Jørgensen - 52 år.

Bor lige nu i Østergade i Faaborg, men flytter snart sammen med sin kæreste i Adelgade.

Mor til børn på 24 og 27 år.

Blev oprindelig uddannet butiksassistent i tøjforretning.

Arbejder nu på 11. år som køkkenchef i Ringgaaardens Børnehave. Fire dage om ugen sørger hun for frokost og mellemmåltider til 48 børn og 12 ansatte.

Har været flexjobber siden hun i 2006 fik konstateret brystkræft.

- Jeg elsker at følge med i nyhederne både i Fyens Stiftstidende og TV2 - TV-avisen på DR ser jeg dog sjældent. Jeg bliver i skidt humør af de mange dårlige nyheder. Jeg forstår ikke, at de ikke starter nyhedsudsendelserne med en god og opløftende nyhed, i stedet for at de positive historier skal gemmes hen til et lille indslag til allersidst. Der er jeg stået af for længst, siger hun med et grin.

I Annettes hjem bemærker man hurtigt, at der er en del engle til stede i form af små figurer, billeder etc. De fleste i hendes soveværelse.

- Jeg holder meget af mine engle - de betyder meget for mig, og nu tror folk garanteret, at jeg er skør, men det er jeg lidt ligeglad med. Englene er så positive, og det elsker jeg - jeg taler også med dem - altså inde i mit hoved, fortæller hun.

Hendes skytsengel Haniel kommunikerer hun med - ærkeenglen Mikael beskytter hende.

- Men det er ligesom med Gud - du kan ikke se ham og ved ikke, hvordan han ser ud - men du tror på, at det han formidler er det rigtige, og det er det samme med engle. De giver mig en stor ro, hvis jeg er stresset over et eller andet, fortæller hun.

Annette Jørgensen tror, at hendes positive tilgang til livet gjorde, at hun overlevede brystkræft for 14 år siden. Foto: Bent Warncke

En nøgtern verden uden tro og uden Gud kan hun slet ikke forholde sig til.

- Det ligger mig meget fjernt. Det virker ansvarsløst og egoistisk.

Du har aldrig flirtet med andre trosretninger end kristendom?

- Nej, men for mig handler det hele - islam, kristendom etc - i bund og grund om kærlighed. Kærlighed er det største - uden kærlighed er vi tomme, siger hun.

Hendes valgsejr betyder ikke, at hun går efter at blive formand i menighedsrådet.

- Jeg stiller ikke op for at blive formand. Jeg stiller op for at gøre en forskel. Det skal være den bedst egnede, og jeg synes, Thomas (Ingemansen, red) har gjort det rigtig godt. Men der er også nogle af de nye, der er kommet ind, der ville være gode kandidater. Nu må vi se, siger hun.

I første omgang må hun afvente om der bliver opstillet en modliste, der vil udløse endnu et valg den 17. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce