Annonce
Ugeavisen Faaborg

Esport er mere end bare computerspil

Esport handler også om at kunne kommunikere og samarbejde, og det lægges der stor vægt på i Faaborg Esportsforening. Foto: Ryan Svale Andersen
Hos Faaborg Esportsforening lægger man stor vægt på at uddanne sine medlemmer i god computerskik og at kombinere fysisk aktivitet med computerspillene.
Annonce

Faaborg: Esporten vokser. Antallet af foreninger i Danmark stiger, og det samme gør medlemstallene. Medlemmerne i Esportsforeningerne lærer at blive dygtigere og bliver samtidig en del af et socialt fællesskab.

Sådan er det også hos Faaborg Esport, der er en nystartet forening. Træningen begyndte for tre uger siden og for initiativtager og formand for foreningen, Thomas Greve, er det vigtigt at understrege, at foreningen ikke blot er en netspilscafé, men en rigtig sportsforening:

- Det er vigtigt for os at understrege, at vi aldrig må blive en netcafé. Vi er en forening fuldstændig ligesom en klassik sportsforening. Vi lægger stor vægt på, at vores medlemmer kan være sociale sammen i stedet for at sidde derhjemme. Det er med træning og mål for øje. Det skal ikke bare kun være for sjov, der skal være et mål med det, fuldstændig som at gå til fodboldtræning.

Habile computerspillere står for træningen af medlemmerne, og de giver gerne tips og tricks til medlemmerne, men førsteprioriteten for trænerne er at lære og træne medlemmerne i gode computerspilsvaner:

- Vi lærer børnene, at hvis du gerne vil være god til esport, så skal du gå op i din træning, passe din søvn, drikke mindre cola og have sunde trænings- og spisevaner. Vi hjælper på den måde vores medlemmer til at skabe en god kultur i esports-miljøet, forklarer Thomas Greve.

Faaborg Esport

Faaborg Esport har to træningsdage om ugen. Fortnite om mandagen fra 16.30-18.00 og igen fra 18.15-20.00. Counterstrike om onsdagen fra 17.30-19.15.

Faaborg Esportsforening holder til i Ungdomsskolen Faaborg-Midtfyns lokaler på Grønnegade 40,1 i Faaborg.

Foreningen har pt. tilknyttet to trænere, men håber på at kunne tilknytte flere trænere i fremtiden.

Annonce

Kommunikation og fællesskab

For at blive en god til sporten skal du være god til at kommunikere og kunne samarbejde med andre, og derfor er kommunikation og fællesskab to nøgleord i foreningen:

- Vi lærer vores medlemmer at have god kommunikation og træner dem i ikke bare at sidde og råbe ad hinanden. De skal lære at samarbejde og skabe en god holdånd, og det træner vi dem til, fuldstændig som en almindelig sportsforening, lyder det fra formanden, der fortsætter:

- Fællesskabet er enormt. Hvis man ikke er til de klassiske foreningsting, så er esportsforeninger en kanon god idé. Vi kan tage imod alle de mennesker, børn og voksne, som ikke føler sig velkomne i en almindelig idrætsforening, eller som ikke har lyst til at spille eksempelvis fodbold og håndbold. I stedet for at sidde på sit værelse helt indelukket, så kan de komme herned sammen med andre unge mennesker med samme interesse og spille med hinanden og på den måde lære hinanden at kende. Jeg tror faktisk, det er nemmere at komme ind som helt ny her end på et fodboldhold, fortæller Thomas Greve.

For foreningen er det desuden vigtigt, at børnene ikke blot opholder sig foran computeren, når de er til træning. Foreningen lægger meget arbejde i at kombinere fysisk aktivitet med computerspillene:

- Især i Counterstrike er en ens reflekser og reaktionsevne en vigtig del af spillet. Det samme er kommunikationen. Derfor skal de ikke kun sidde foran computeren men også lave fysiske øvelser, der styrker disse egenskaber. Det er det fede ved sportsgrene, lyder det fra Thomas Greve, der gør opmærksom på, at nogle af de egenskaber også kan bruges andre steder end i esport.

- Faktisk er Forsvaret også meget opmærksomme på esportsudøvere, da de kan kommunikere, reagere og multitaske, og det er jo nogle af de egenskaber, som Forsvaret søger.

Annonce

Ingen grund til bekymring

Thomas Greve er af de mange forældre, der har selv børn, der er meget interesseret i computerspil. Det var også en af drivkræfterne for at starte foreningen op, da han syntes, den manglede i Faaborg. Selv vidste han ikke meget om emnet, inden han startede foreningen, men han har dog aldrig været bekymret for sine børns spillevaner:

- Hvis forældrene bare sætter sig en lille smule ind i deres børns spillevaner og deres spil, så er der ingen grund til bekymring. Det handler om et sundt og afbalanceret forhold til computerspil. Hvis du har en knægt, der er god til fodbold og træner meget, så beder du ham jo ikke at stoppe med at træne, det synes jeg heller ikke, man skal gøre med computerspil, siger formanden, der dog godt kan forstå, at visse forældre kan være bekymret:

- Jeg kan godt forstå, at nogle forældre bliver bekymrede. Især hvis deres børn sidder alene på værelset og spiller singleplayer computerspil eller spil på telefon og iPad som rent tidsfordriv og som passiv pasning. Her kan man ikke kommunikere eller samarbejde med andre mennesker. Men hvis du gør det med mål om at træne, kommunikere og alle de andre gode ting, der er ved sportsgenren, så skal man egentlig bare give los. Hvis du har et barn, der går op i esport og er god til det, hvorfor så ikke sende dem herned, hvor de bliver en del af et fællesskab og lærer gode og sunde esportsvaner, lyder opfordringen fra Thomas Greve.

To af esportsudøverne er her i gang med at træne reaktionsevnen i en øvelse med et stykke papir, der skal gribes. Foto: Ryan Svale Andersen
Thomas Greve (tv) er initiativtager til og formand for foreningen. Og så er han far til nogle børn, der er meget grebet af esporten. Foto: Ryan Svale Andersen
Faaborg Esport holder til i Ungdomsskolens lokaler. Foto: Ryan Svale Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce