Annonce
Ugeavisen Faaborg

Faaborg bliver kaffedrikkernes paradis: Humphrey og Martin åbner Café Kaj på havnefronten

Det vigtigste er, at det skal være sjovt. Og det skal sommeren nok blive for Humphrey Røddik og Martin Sloth i Café Kaj på Faaborgs havnefront. Ud over god kaffe kan man være ret sikker på brede smil og højt humør. Foto: Palle Søby
I forvejen var der Soze Kaffebar & Risteri i Helios. Så åbnede ungt kærestepar Coffee Couple i campingvogn ved Havnebadet. Og nu åbner to gamle gymnasievenner Café Kaj på havnefronten. Det bliver en vild sommer, hvis man er til god kaffe ...

Faaborg: Der bliver kamp om kaffekunderne i Faaborg denne sommer. I hvert fald skal man ikke gå mange meter for at finde et sted, hvor man kan købe en kop rigtig god kaffe.

Det er i sig selv opsigtsvækkende, at en lille by som Faaborg har et kafferisteri af en kaliber som Soze Kaffebar & Risteri. Men nu stikker det da helt af.

Martin Sloth og Humphrey Røddik har fået deres gamle gymnasielærer Oliver Streich til at fremstille et logo med mågen Kaj, som nu optræder på skilte ved cafeen og klistermærker på kaffekrusene. Foto: Palle Søby

Fornylig åbnede det unge kærestepar Rosabella Larsen og Mikkel Dalskov Larsen Coffee Couple i en campingvogn ved Havnebadet. Og lørdag 5. juni - grundlovsdag og fars dag - åbner Humphrey Røddik og Martin Sloth endnu en kaffebar med det meget velvalgte navn Café Kaj - lige ud til Faaborgs havnefront.

Annonce

De er gamle gymnasievenner fra Faaborg, og det sjove er, at de begge har en fortid på Soze. Og Humphrey er såmænd søn af Torben "Soze", der startede det hele ved Den Voigtske Gaard og rykkede med hen i Helios, inden Nathan Benson tog over.

Café Kaj på Faaborgs havnefront er indrettet i en af juleboderne, som Humphrey Røddik og Martin Sloth har lånt af Vores Faaborg og Egn. Foto: Palle Søby

Det var skide sjovt

- Vi har begge arbejdet på Soze, og jeg har også hjulpet min far i det helt gamle Soze. Vi har stået i cafeen og snakket og hygget, og vi syntes begge to, det var skide fedt og skide sjovt. Det er hovedårsagen til, at vi gør det her, siger Humphrey.

Man skal også helst synes, det er sjovt, hvis man skal klare det program, de har sat sig for. De vil holde åbent alle ugens dage klokken 10-22 eller 10-23 - hele sommeren i juni, juli og august, og de satser også på at tage det meste af september med, måske lidt på skift.

- Ja, vi får ingen pauser, og det bliver mange arbejdstimer. Det bliver fra morgen til aften hver dag hele sommeren, og vi er kun os to, siger Martin.

Billedet er taget inde fra kaffebaren, og det er den udsigt, Martin og Humphrey kan glæde sig til hele sommeren. Foto: Palle Søby

Kaffen får de fra risteriet Kaffelars ved Tommerup, som leverer en god økologisk kaffe, hvor Humphrey og Martin selv har haft indflydelse på ristningen.

Og så serverer de ellers alle former for kaffe - espresso, almindelig kaffe, latte, cappuccino og så videre. Men der er også fadøl og drinks, og derfor satser de også på pænt med kunder i de sene aftentimer.

Martin Sloth med Oliver Streichs logo, som skal klistres på alle kaffekrusene hen over sommeren. Foto: Palle Søby
Annonce

Mågen Kaj lever igen

Det hele er ret gennemført. Fx har de fået deres gamle gymnasielærer Oliver Streich til at designe et logo ud fra Humphreys tegning. Det forestiller mågen Kaj, som sammen med mågen Bøje reklamerede for færgerne mellem Lolland-Falster og Tyskland, længe før Humphrey og Martin blev født. De har foreløbig fået lavet 5000 klistermærker med logoet, som skal klistres på kaffekrusene.

Humphrey er 24 og læser økonomi på Københavns Universitet, mens Martin er 25 og læser medicin på Syddansk Universitet i Odense.

Café Kaj åbner grundlovsdag med et særligt fars dags-tilbud: Kaffe til halv pris - og gratis croissanter.

Jo, Faaborg er gearet til en vild sommer på kaffefronten!

De to gamle gymnasievenner Humphrey Røddik og Martin Sloth får en sommer med vanvittig mange arbejdstimer i Café Kaj på havnefronten - hver dag hele sommeren fra 10 til 22 eller 23. Foto: Palle Søby
Det er den her økologiske kaffe fra risteriet Kaffelars ved Tommerup, som Humphrey Røddik og Martin Sloth får leveret til Café Kaj. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce