Annonce
Ugeavisen Faaborg

Faaborg Sejlklub vinder U12-Danmarksmesterskab på hjemmebane

Sejren blev fejret med manér. Privatfoto
Annonce

Faaborg: Faaborg Sejlklubs U12 optimistjollehold vandt Danmarksmesterskabet, da Faaborg Fjord og havn i weekenden var indtaget af Dansk Sejlsportselite.

Holdsejlads er, i forhold til almindelig kapsejlads, en meget taktisk sport, hvor to hold af fire både dyster mod hinanden, og hvor det ikke alene er de første over mållinjen som vinder, men hvor kombinationer af målgange mellem holdene kan betyde vinderkombinationer, selvom det modsatte hold har første båd i mål. Sejladsen stiller derfor store krav til børnenes overblik og pointforståelse, da de konstant må have opmærksomhed på og forsøge at påvirke egne, og holdkammeraternes placeringer på banen og i mål, lyder det i en pressemeddelelse fra sejlklubben.

- For Faaborg Sejlkub var dette et super flot arrangement og med et U12 Danmarksskab hentet til byen, faktisk for andet år i træk, må vi også være meget stolte at resultatet for egne sejlere, udtaler formand for Faaborg sejlklub Jakob Frost.

- Dels er holdsejlads ekstremt taktisk med mange og hurtige beslutninger og dommere direkte på vandet, hvilket stiller krav til både deltagere og arrangører. Sejladsplanen med 120 sejladser til afvikling gennem en weekend viser tydeligt hvor krævende dette format er, slutter formanden.

Faaborg/Team Fyn havde 3 hold til start blandt de 16 startende hold, men det var de yngste, blandt holdene, nemlig U12-holdet, der gjorde det bedst og tog U12 danmarksmesterskabet efter weekendens sejladser. U12 holdet bestod af Holdkaptajn Noah Bløcher, Sille Bang Pedersen, Marius Lindekilde og Gustav Jessen.

I den samlede serie blev Faaborgs U12 hold nummer 5, og de øvrige hold, Fyn 1 nummer 10 og Fyn 2 nummer 16.

Det var Egå sejlklub, der kunne tage hjem fra weekenden i Faaborg med Danmarksmesterskabet i holdsejlads for sejlerne over 12 og i mix-klassen.

Privatfoto
Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce