Annonce
Ugeavisen Faaborg

Faaborgs frivillige guider klar til ny sæson

Faaborgs frivillige guidekorps er klar til at rykke ud for femte år i træk. Fra venstre er det Einar Fog-Nielsen, Kaj Hansen, Hanne-Marie Hansen, Ulla Gerhardy, Preben Terp og Suzette Ascot. Foto: Bent Warncke
For femte år i træk vil en flok faaborgensiske ildsjæle bruge tid på at vise byens gæster rundt - det er gratis, og lokale er velkomne til at gå med og lege turist i deres egen by, lyder det fra guiderne.
Annonce

Faaborg: Seks guider - hver med deres helt personlige beretning om Faaborg - vil også denne sommer tage byens gæster med rundt på guidede ture i Faaborg.

De har hver deres rute og hver deres fortælling, men fælles for dem er en lyst og glæde over at præsentere den by, de holder af.

Turene er gratis at deltage i, og de starter sommeren igennem på alle hverdage klokken 11.00 foran turistkontoret på Torvet. Første tur bliver onsdag den 1. juli.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Søndag er der et særligt arrangement, hvor Hanne-Marie Hansen viser rundt på Holstenshuus.

Folk er garanteret underholdning i minimum en time, men i praksis kan turene sagtens komme til at tage længere tid, fortæller Kaj Hansen fra byguiderne.

- Vi spørger jo folk om, hvad de gerne vil høre noget om, og så retter vi programmet ind efter det og lægger vægten der, hvor der er interesse. Jeg har det sådan, at hvis gæsterne har god tid og ikke har andre aftaler, så tager vi den tid, det tager. Nogle af mine ture har været oppe på to timer, fortæller han.

Annonce

Lokale må også

Det er femte år i træk, at byguiderne bliver en del af bybilledet sommeren igennem. Antallet af gæster, de har med rundt, kan svinge meget.

- Mellem 0 og 30 - det afhænger af vejret, og hvad der ellers foregår i byen, fortæller turistmanager Mads Sletbjerg.

Han er med til at formidle turene til de gæster, der henvender sig på turistkontoret. Mads Sletbjerg vurderer, at guidegruppen årligt viser byen frem for 500-600 gæster, men i år kan det måske godt blive til nogle flere.

- Vi tror, den her sæson bliver lidt anderledes, fordi der kommer rigtig mange danskere til Faaborg i år, siger Mads Sletbjerg.

Kaj Hansen vil også opfordre faaborgenserne til selv at deltage i nogle af byvandringerne denne sommer.

- Man behøver ikke at være turist for at deltage. Lokale er velkomne til at lege turister i deres egen by, lyder opfordringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce