Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fart over feltet i Faaborgs fiskehus: Familievirksomhed udvider takket være EU-tilskud

Stephen Andersen (th.) og sønnen Daniel Hvidtfeldt arbejder sammen i familievirksomheden Fiskehuset i Faaborg. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Gennem de 15 år, familien Andersen har drevet Fiskehuset i Faaborg, har de arbejdet for at forny sig. Nu har økonomisk støtte med EU- og statspenge gjort det muligt at renovere og udvide varesortimentet endnu engang.
Annonce

Faaborg: Siden familien Andersen overtog Fiskehuset i Faaborg for 15 år siden, har det meste af forretningen fået en overhaling. Frostrummet er renoveret, kølerne er erstattet med nye, flere slags fiskevarer er kommet til, og i 2009 åbnede den tilhørende restaurant, hvor turister og lokale bliver bespist i sommermånederne.

Det har ført til, at familievirksomheden er blevet udvalgt til at modtage et støttebeløb fra De Lokale Aktionsgruppe for Syd-, Øst- og Midtfyn, der er en offentlig forening finansieret med penge fra staten og EU. Fiskehuset har fået 100.000 kroner i støtte, og beløbet har indtil videre været med til at finansiere nyt inventar både i butikken og i restauranten.

- Det betyder, at vi allerede på nuværende tidspunkt kan sige, at omsætningen er øget, siger Stephen Andersen, der sammen med sin kone Helena Andersen står i spidsen for Fiskehuset.

Eksempelvis er der med de offentlige tilskudskroner blevet skabt kølerplads til, at røget spæk og bacon har kunnet blive en del af varesortimentet. Det er i den historiske butiks ånd, idet de samme varer blev forhandlet for over 100 år siden, hvor der var også røgeri i huset i Havnegade.

I det hele taget er det de små, løbende justeringer, der ifølge Stephen Andersen gør, at han og familien formår at holde sig oven vande som specialforhandlere i konkurrence med de store supermarkeder.

- Faaborg er lidt udkantsdanmark sammenlignet med Svendborg. Vi skal arbejde for det og kan ikke kommende sovende til det, hvis vi vil bevare specialbutikkerne, siger Stephen Andersen.

Spæk og bacon er blandt de nye varer, som der er blevet plads til i Fiskehuset i Faaborg, efter Stephen Andersen og familien har investeret i nye kølere. Foto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce

Har familien tæt på

For ham er det en fordel, at han har både konen Helena Andersen og sønnerne Daniel Hvidtfeldt og Jacob Andersen ved sin side i løbet af arbejdsdagen. Daniel Hvidtfeldt er udlært og arbejder fast i familieforretningen, mens Jacob Andersen hjælper til i sommerperioderne.

- Det går godt her, fordi vi er en familie, der er her sammen. Det er ligesom vores hobby. Vi tager jo også arbejdet med hjem og diskuterer det over aftensmaden, forklarer Stephen Andersen.

Ligesom han sætter pris på, at han kan dele og drøfte hverdagen i forretningen med sin familie, gør han ligeledes en dyd ud af at tale i lidt længere tid med kunderne. Det er netop muligt i en mindre specialforretning, hvor mange af de handlende er stamkunder.

- På den måde er det ikke bare en forretning, forklarer Stephen Andersen.

Det næste, han regner med at forny, er restaurantens menu, der også skal byde på sandwich. Derudover vil han sælge fiskeplatter i forretningen og i samarbejde med Faaborg Cykeltaxi give mulighed for, at kunderne kan tage mad og vin under armen og køre til vandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce