Annonce
Ugeavisen Faaborg

FDF Svanninge-Faaborg gør gode gerninger og hjælper coronakrisens børn

DR Ramasjang, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker er gået sammen om intiativet, der skal ende ud i en donation til Danmarks Indsamling 2021. Foto: Henrik Barfoed Larsen
Fra den 11. januar gør børn og unge fra FDF Svanninge-Faaborg gode gerninger lokalt og samler samtidig penge ind til coronakrisens børn i Syrien. Projektet er et samarbejde mellem DR Ramasjang, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker.
Annonce

Faaborg og omegn: Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole eller bag en kage til en, du holder af.

Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2021 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn. Og i år er det også med deltagelse af spejderne fra FDF Svanninge-Faaborg.


r. Ingen taber ved at gøre en god gerning – tværtimod kommer du til at opleve den glæde og gnist, der opstår mellem dig selv og den, du gør den gode gerning for. En glæde, der betyder ekstra meget lige nu, hvor vi alle er lidt corona-trætte. Det er et boost til os alle sammen. Alle kan gøre en god gerning.

Mads Rasmussen


Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens børn, lyder det i en pressemeddelelse.

- I FDF bliver verden større, når vi gennem leg og udfordringer lærer at indgå i forpligtende fællesskaber. Derfor giver det jo også perfekt mening at være med i et projekt, hvor vi gør gode gerninger. Ingen taber ved at gøre en god gerning – tværtimod kommer du til at opleve den glæde og gnist, der opstår mellem dig selv og den, du gør den gode gerning for. En glæde, der betyder ekstra meget lige nu, hvor vi alle er lidt corona-trætte. Det er et boost til os alle sammen. Alle kan gøre en god gerning, siger Mads Rasmussen, kredsleder i FDF Svanninge-Faaborg.

Annonce

Gør en forskel der, hvor du er

Både hos Friluftsrådet, Faaborg Bibliotek og på FDF's egen hjemmeside FDF.dk/godegerninger kan man finde gode ideer og inspiration til, hvordan man kan gøre en god gerning lige uden for sin dør:

- En god gerning kan jo være mange ting. Det kan være, man indsamler skrald i det område, man bor i. Det kan også være, du kan hjælpe din nabo med noget, de selv har svært ved. Bage en kage til dine søskende. Men det kan jo også være et opkald til dine bedsteforældre eller en flot tegning til et af vores lokale plejehjem. Eller man kan overraske sin mor og far ved, at man læser en godnathistorie for dem, siger Mads Rasmussen.

Der er altså masser af muligheder for at gøre gode gerninger – store som små - der både spreder glæde helt tæt på, og som samtidig gør en verden til forskel for de udsatte børn i Syrien.

Hver en god gerning tæller, når man registrerer den. Det gør man ved at kontakte Faaborg Bibliotek eller på dr.dk/godegerninger, hvor man også kan læse mere om projektet. Herfra kan man også printe sit eget velfortjente godhedsdiplom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce