Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fede rammer satte skub i medlemstallet: Broby Bueskytteklub har vokseværk

Skytterne fra Broby Bueskytteklub kommer ikke sjældent hjem fra stævner med medaljer om halsen. Privatfoto
I klubben er der stor vægt på det sociale, og der skal være plads til både dem, der træner to gange om året, og dem, der træner syv gange om ugen.
Annonce

Nr. Broby: Ved indendørs DM hev et hold fra Broby Bueskytteklub en guldmedalje med hjem, og individuelle skytter fik et par sølvmedaljer om halsen. Og da udendørs DM blev holdt i år, var der bronzemedaljer med hjem til landsbyklubben.

Klubben har fostret og tiltrukket talenter som Martin Damsbo, Maja Jager og Patrick Laursen.

Jo, de kan skam noget i Broby Bueskytteklub, som har været igennem en rivende udvikling, de senere år.

- Da jeg startede i 2011, var vi små 20 medlemmer, i dag er vi 56. Det lyder måske ikke af meget, men det er en flot udvikling for en klub i en lille landsby, fortæller Kent Damkjer, der både er træner og kasserer i bestyrelsen for klubben.

Ifølge ham blev det et vendepunkt, da klubben i 2016 kunne rykke i nye større lokaler i kælderen i Nr. Broby Hallen.

Medlemstallet er næsten tredoblet i den tid, Kent Damkjer har været med i Broby Bueskytteklub. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Inden da brugte vi to badmintonbaner inde i hallen og havde tre aftener om ugen, hvor vi kunne træne.  Hvis man virkelig vil noget med sin træning, er det ikke nok. Da vi rykkede ned i kælderen, kunne vi pludselig træne fra seks om morgenen til 23 om aftenen 365 dage om året, hvis det var det, vi ville. Det har gjort os langt mere attraktive, fortæller han.

Ombygningen skete i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune og Nr. Broby Hallen.

- Vi har et rigtig godt samarbejde både med hallen og kommunen, og det er guld værd, siger Kent Damkjer.

Samtidig blev der strammet op på, at det var de samme trænere, man mødte i klubben på bestemte tidspunkter, flere blev lokket med til stævner, og der blev gjort en indsats for at gøre klubben mere synlig i bybilledet.

Så er der pletskud. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Det har blandt andet betydet, at vi har fået flere lokale medlemmer fra postnummer Broby, siger Kent Damkjer.

Annonce

Det sociale er vigtigt

Medlemmerne i Broby Bueskytteklub tæller fra de yngste på seks år og ja, til man ikke kan mere.

I Broby Bueskytteklub træner man ikke på hold efter alder eller niveau. Her træner alle sammen - når altså ikke lige corona sætter begrænsninger for, hvor mange der må være til stede i lokalerne.

Der kan være flere skytter i gang ad gangen i lokalerne i kælderen. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi vil gerne være en klub, der rummer alle. Bueskydning er en ene-sport, og derfor vægter vi det sociale højt uden for banen. Når alle træner sammen, har familier også mulighed for at komme af sted sammen, siger Kent Damkjer.

46.000 kroner til nye telte

Broby Bueskytteklub har modtaget 30.000 kroner fra Fynske Bank samt 16.000 kroner fra Nordea til to "airtents", telte, som kan bruges til læ for regn og vind ved klubbens udendørs bane samt ved stævner.

Pengene fra Fynske Bank bliver officielt overrakt i klubben 20. november.

Teltene er dog allerede taget i brug i klubben - med logo og det hele.

Ifølge ham lægger klubben stor vægt på, at der skal være plads til både dem, der kommer for sjov, og dem, der gerne vil noget seriøst med sporten.

Broby Bueskytteklub lægger hver uge lokaler til et af Bueskydning Danmarks talentcentre, hvor Patrick Laursen underviser.

På klubbens "wall of fame" finder man Patrick Laursen, Maja Jager og og Martin Damsbo. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Det betyder, at der kommer talenter i 13-20-års alderen langvejs fra og træner her hos os. Det har de gjort i løbet af en treårig periode med medfinansiering af Faaborg-Midtfyn Kommune. Aftalen udløber til nytår, men vi håber meget at kunne fortsætte med det, siger Kent Damkjer.

Annonce

Loyale medlemmer trods corona

Coronavirussens indtog ramte ikke foreningen så hårdt, som man kunne have frygtet.

- Vi har mistet medlemmer, men vi har også fået nye. Samlet set har vi haft en lille nedgang, men det kunne have været meget værre. Vi har nogle loyale medlemmer, siger Kent Damkjer.

Han glæder sig til, at tilstandene igen bliver mere normale, så der igen kan komme gang i fx "combat archery". Samme koncept som i paintball, men hvor to hold skal forsøge at skyde modstanderne med bue og bil.


Da vi rykkede ned i kælderen, kunne vi pludselig træne fra seks om morgenen til 23 om aftenen 365 dage om året, hvis det var det, vi ville. Det har gjort os langt mere attraktive.

Kent Damkjer, træner og kasserer i Broby Bueskytteklub


- Det satte vi i gang sidste år, men vi har måttet lukke det ned på grund af corona, da der er meget kontakt, og vi bruger de samme masker. Det er noget, hvor vi forventer, at vi kan tiltrække nogle andre medlemmer end dem, vi plejer, og som vi kan bruge ved events, siger Kent Damkjer.

Som en del af kontingentet kan man låne udstyr i klubben. Foto: Maria Retoft Pedersen

Derudover dyrker medlemmerne i klubben skiveskydning, buejagt og 3D skydning, hvor man skyder efter tredimensionelle modeller af dyr.

Har man lyst til at prøve kræfter med bueskydning, kan man finde kontaktinfo på brobybueskytteklub.dk.

Klubbens to nye airtents. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce