Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fem nominerede til midtfynsk handicappris gør alle en stor indsats

På billedet ses de nominerede fra 2018. Vinderen blev Nanna Let Wittenhoff, som i Ringe driver et privat ridecenter for handicappede. Arkivfoto: Torsten Cilleborg
Vinderen af Årets Handicappris skal findes blandt Min Købmand i Haastrup; Karl Hans Larsen, Espe; Tage Jacobsen, Ringe; Landsbyfælleskabet Ølsted; og Rikke Have Odgaard, Årslev.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Fem kandidater er indstillet til Året Handicappris, som bliver uddelt onsdag 4. december. Det foregår ved et arrangement i byrådssalen kl. 17, hvor borgmester Hans Stavnsager overrækker prisen. De indstillede kandidater er:

Min Købmand i Haastrup ved Anne og Kent Gregersen udmærker sig ved, at butikken flere gange i ugen henter ældre og andre bevægelseshæmmede i bus. Desuden er der altid plads til, at kunder med rollator, kørestol eller scooter kan komme omkring i butikken, hvor alle hjælpes med et smil.

Annonce

Frivillige træder til

Karl Hans Larsen, Espe, bruger meget tid som frivillig og som bestyrelsesmedlem i flere foreninger. Han er meget aktiv i Lunde skytteforening, hvor han har fået flere kørestolsbrugere med til skydning. Han er god til at komme med løsningsforslag, når der er udfordringer med tilgængeligheden og er altid med på at løse praktiske opgaver i forbindelse med arrangementer.

Tage Jacobsen, Ringe, gør et kæmpe arbejde i Scleroseforeningen Midtfyn. Til trods for udfordringer – han bruger selv rollator – er Tage Jacobsen den person på Fyn, der sælger flest lodder i foreningens lotteri, ligesom han også står for uddeling og indsamling af bøtter til foreningens butiksindsamling.

Annonce

Tryghed og netværk

Landsbyfælleskabet Ølsted består af tre bosteder, Midgård, Sophiagård og Elmehøjen. Det er kendetegnet for personalet, at mange har været ansat på stedet længe, og derfor kender beboerne rigtig godt. Pædagogikken er baseret på Rudolf Steiner-principper. Udover trygge og familiære rammer er der også værksteder, der giver meningsfyldt beskæftigelse til beboerne.

Rikke Have Odgaard, Årslev, er repræsentant for ADHD foreningen, i DH Faaborg-Midtfyn, og har taget initiativ til at få dannet en lokal netværksgruppe for personer med ADHD og autisme, som er til stor gavn og inspiration for de berørte borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce