Annonce
Ugeavisen Faaborg

Figurer inspireret af talemåder og eksperimenterende akvareller i Levins Hus

Dorthe Lysemoses figurer er støbt i bronze. Privatfoto

Faaborg: Inge Simonsen og Dorthe Lysemose, har set lyset for enden af tunnelen og starter op med udstilling efter nedlukning i Levins hus Vestergade Faaborg fra tirsdag d. 11. til søndag d. 16. maj fra kl 11 til 17 - søndag til kl. 16.

Dorthe Lysemose tager udgangspunkt i talemåder ordsprog og citater, som "hænger du med skuffen", "tænk ud af boksen", "kan nissen flytte med", og "kan man komme igennem et nåleøje".

Figurerne bliver formet i voks støbt i bronze og efter mange processer med savning, slibning og polering, står hendes figur på sten med humoristiske, filosofiske og kærlige titler.

Annonce

Inge Simonsen elsker naturen, hvor hun på sine mange ferier og daglige gåture i Danmark og Norden ser flotte motiver, som hun omsætter til skønne akvareller.

Hun deltager løbende i nye kurser. De sidste år har hun bevæget sig mere over i eksperimenterende akvarel, som hun vil vise i Levins Hus.

- Vi følger selvfølgelig de gældende restriktioner. Så meget af Dorthes kunst vil være udstillet i porten og den skønne gårdhave, hvor hun også opstiller lidt af hendes keramik, lyder det fra de to.

Inge Simonsen finder inspiration til sine akvareller på sine mange gåture. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce