Annonce
læserbrev

Fiskehandler: Udlejning af salgsvogne for 900 kroner for en sæson er en skændsel for byens helårsforretninger

Stephen Andersen, Fiskehuset Faaborg. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce

Lokaldebat: Faaborg er uden tvivl en by, der har brug for mere liv, flere butikker, mere liv og stemning.

Jeg elsker Faaborg – her er fantastisk, og sammenholdet i byen er en utrolig oplevelse for mig som forretningsejer igennem 16 år.

Jeg er glad for, at der sker noget med Frølageret og havnefronten; det har vi brug for. Det er sundt med konkurrence, fordi det tvinger os alle – også jeg selv – til at lære og tænke i nye baner.

Men jeg tror på, at konkurrence fungerer bedst – og er mest fair, - når den foregår på lige vilkår.

Og det er netop de fair vilkår for lige konkurrence, som man i den grad er gået på kompromis med, når kommunen lader salgsvogne stå foran Frølageret til en husleje på 900kr for en hel sæson.

Jeg ser gerne, at der kommer mere liv – og jeg er ikke bange for mere konkurrence, men det skal være på lige vilkår, og det er det ikke lige nu.

Jeg er dybt forundret over, at man på den måde skaber ringere konkurrencevilkår for byens i forvejen mange gode restauranter og caféer, som har ligget i Faaborg i mange år, og som er åbne hele året og bidrager hele året rundt.

Jeg forstår ikke, hvordan Faaborg-Midtfyns politikere – som sidder på rådhuset i Ringe – kan tage en sådan beslutning, som på mange måder er sympatisk, men bestemt ikke gennemtænkt, når det skal koste 900 kr at slå en lille salgsvogn op og score profitten hen over sommeren.

For at sætte tingene lidt perspektiv, så havde jeg selv Flydedokken på havnen over en årrække, og det kostede 90.000 kr i årlig leje – det er 100 gange så meget, som man skal betale for en salgsvogn.

Jeg vil understrege, at konkurrence er fantastisk, men helt ærligt, politikere! 900 kroner er en hån overfor byens helårsbutikker, restauranter og caféer, som knokler hver evig eneste dag hele året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce