Annonce
Ugeavisen Faaborg

Flygtningebørn fik kickstartet læselysten

De medvirkende flygtningen børn fik blandt andet tilsendt bogpakker som en del af Klub Kickstart. Pressefoto
Projektet har blandt andet hjulpet flygtningebørn på Faaborg-Midtfyn Ungdomsskole, Nordagerskolen og Øhavsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: DRC Dansk Flygtningehjælp, forlagene Alinea og Carlsen og Als Research har afsluttet et fælles projekt, Klub Kickstart, der blev iværksat som en del af en større indsats under Egmont Fonden til støtte for de mange flygtningebørn, der er ankommet til Danmark de senere år.

Klub Kickstart er et skoleunderstøttende tilbud i dansk og matematik til flygtningebørn i alderen 6-16 år.

Klub Kickstart er forløbet i perioden 2018 og 2019 og i alt 445 flygtningebørn har været med.

Klub Kickstart går ud på, at de tilmeldte børn i løbet af et halvt år modtager i alt seks farvestrålende pakker, der er fyldt med læsebøger og matematikmaterialer samt spil, skrive- og læseredskaber. Bogpakkerne har til formål at vække børnenes interesse for læsning og matematik samt motivere børnene til læring og fordybelse. Idéen bag metoden er, at det skal være barnets egen nysgerrighed og motivation, der er drivkraften i projektet, hvorfor der ikke stilles specifikke krav til, hvordan barnet skal bruge materialerne.


Flygtningebørn er i en særlig sårbar situation både i forhold til deres trivsel og deres læring. Derfor er vi glade for, at Klub Kickstart styrker børnenes lyst til læring og øger deres faglige niveau og trivsel

Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden


Der er også et forældrebrev oversat til arabisk, engelsk, tigrinya, somali og farsi. Nogle af børnene har også været tilknyttet nogle af DRC Dansk Flygtningehjælps Leg-og Læringsklubber, hvor de har haft mulighed for at arbejde og fordybe sig i materialerne. I hver pakke er der en personlig hilsen til barnet fra én af Klub Kickstarts to rollemodeller: Jacob Riising og Nadia Nadim, der selv har flygtningebaggrund og kan bevidne, hvor stor forskel ethvert sådant initiativ har for børnenes fremtid.

- Flygtningebørn er i en særlig sårbar situation både i forhold til deres trivsel og deres læring. Derfor er vi glade for, at Klub Kickstart styrker børnenes lyst til læring og øger deres faglige niveau og trivsel, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden om projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce