Annonce
Ugeavisen Faaborg

For 65. gang: Plaf en fugl i Svanninge

Fuglekongerne går i optog gennem byen lørdag. Arkivfoto: Michael Bager

I 65 år har der været Fugleskydning i Svanninge, og i år kan Faldsled/Svanninge S.G. &I fejre 120-års jubilæum oveni

Annonce

Svanninge: Det er en gammel tradition, når der holdes fugleskydning i Svanninge. Faktisk er det i år 65. år, at der skal skydes til mål efter træfuglen ved Svanningehallen.

- Jeg tror, at sådan nogle aktiviteter er med til at højne sammenholdet i vores lokalområde, og det er vigtigere end nogensinde. Det er også et spørgsmål om at værne om idrætsforening, skole, sognegård og brugsen for at holde vores område attraktivt, forklarer formand i Faldsled/Svanninge S.G.&I. Flemming Lunde.

Fugleskydningen i Svanninge strækker sig over dagene 12.-16. juni, hvor det er på festlighedernes sidste dag, at selve fugleskydningen finder sted. Men der bliver masser at opleve de andre dage også.

Det (fugleskydning for børn, red.) indførte vi sidste år, fordi vi gerne vil føre traditionerne omkring fugleskydning videre til de næste generationer. Det er sjovt for dem at få et indblik i, hvad det egentlig er, de voksne render og laver med det der fugleskydning. Så får de et forhold til traditionen.

Flemming Lunde
Til fugleskydningen skyder man efter en træfugl med diverse jernbeslag. Beslagene skal nedskydes i en bestemt rækkefølge. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Tyvstarter med banko

Faktisk tyvstartes der allerede tirsdag med et stort bankospil i Svanninge Hallen, hvor der kan spilles med om en masse flotte gevinster.

Torsdag byder programmet på børnedyrskue. Klokken 19 samme dag går det så løs med fugleskydning for børn. Her kan børn fra 2.-6. klasse deltage.

- Det indførte vi sidste år, fordi vi gerne vil føre traditionerne omkring fugleskydning videre til de næste generationer. Det er sjovt for dem at få et indblik i, hvad det egentlig er, de voksne render og laver med det der fugleskydning. Så får de et forhold til traditionen, forklarer Flemming Lunde, som dog kan berolige med, at ingen børn skyder med skarpt.

Børneversionen foregår med tennisbolde mod en træfigur.

Fredagen byder på lasergame, helstegt pattegris med tilbehør og ikke mindst fodboldturnering.

- Lige nu er der tilmeldt en 10-12 hold. Men de plejer at tilmelde sig lige op til. Vi forventer et sted mellem 16-20 hold, og med 8-10 mennesker på hvert hold, så trækker det nogle folk. Der plejer at være mange tilskuere.

Menuen står på helstegt pattegris, og aftenen slutter med musik ved Ugl & Fugl, som spiller i teltet frem til midnat.

Annonce

Den helt store dag

Lørdag er det store-fugleskydnings-dag, og traditionen tro startes der med frokost for de tidligere fuglekonger, inden de går i optog gennem byen og frem til festpladsen klokken 11.30.

Festpladsen og boderne åbner klokken 12.30, og klokken 13 afgiver dette års fuglekonge, Find Rasmussen, det første skud.

Mens skytterne er i gang, kan deltagerne underholde sig med forskellige konkurrencer, og klokken 15 er der danseopvisning ved Bettina Quick.

Klokken 16.30 lukker boderne og festpladsen.

Annonce

Fugleskydningsfest

Det betyder dog langt fra, at festen er slut. Faktisk skal den først til at begynde. Lørdag aften er der nemlig fugleskydningsfest i Svanningehallen. Billetter til den skal købes senest den 14. juni.

I anledning af 120-års jubilæet byder foreningen på et glas champagne og en snack som velkomst.

Inden maden indtages, skal der uddeles præmier fra fugleskydningen samt diverse konkurrencer. Menuen leveres af Svanninge Sognegård, og musikken under middagen leveres af Hits'n'Covers.

De samme musikere spiller op igen klokken 22, hvor der bliver rig mulighed for at danse lækkerierne på plads.

Flemming Lunde ser frem til et par hyggelige dage.

- Vi forsøger at lave en fest, som er god og sjov. De fleste deltagere er lokale, men der kommer også nogen længere væk fra, som måske bliver taget med af venner og bekendte. Alle er velkomne, det er ikke nogen lukket fest, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Annonce