Annonce
Ugeavisen Faaborg

Forening har fordoblet medlemstal: Bådebyggeriet i Dyreborg måske færdigt til sommer

Henning Halvorsen er en af de mange frivillige, der lægger rigtig mange timers arbejdet i Bådebyggeriet Dyreborg. Han koordinerer tømrerarbejdet. Foto: Maria Retoft Pedersen
Udlejning af kajakker og SUP-boards samt den nye 40 meter lange aktivitetsbro var et stort hit i Dyreborg i sommer. Nu skal selve Bådebyggeriet sættes i stand, og folkene bag kan snart skimte målstregen.
Annonce

Dyreborg: Optimismen var stor, da planerne om at forvandle det gamle bådebyggeri i Dyreborg til café og aktivitetshus i efteråret 2018 blev præsenteret for indbyggerne i Dyreborg. Og nu begynder projektet for alvor at tage form. Faktisk nærmer mållinjen sig ude i horisonten.

En 40 meter lang aktivitetsbro ud i øhavet er allerede taget i brug. Det samme er SUP-boards og kajakker, og inden længe står depotet til opbevaring af udstyret færdigt.

- Næste skridt bliver, at vi skal have færdiggjort renoveringen af bådebyggeriet. Der er allerede kommet nyt tag på, og i starten af året sætter vi gang i vinduesfacaden ud mod vandet, fortæller Tea Dahl Christensen.

Hun er formand for foreningen Bådebyggeriet Dyreborg, som står bag projektet.


Vi vil rigtig gerne spille med som et blåt støttepunkt og feltstation i forhold til det fokus, der er på øhavet som geopark, og med det nye Øhavsmuseum, der er på vej. På den måde er vores projekt også meget aktuelt.

Tea Dahl Christensen, formand for Bådebyggeriet Dyreborg


Det etapeopdelte projekt har et samlet anlægsbudget på omkring to millioner kroner og rummer blandt andet et café- og formidlingslokale med 40 siddepladser, kreativt værksted på indskudt dæk med panoramaudsigt over øhavet, tilbygning af 50 m2 depot, køkken og toiletter, offentlig bade- og bådebro, kajakker og SUP-boards m.m.

Annonce

Allerede en succes

Tea Dahl Christensen fortæller, at aktivitetsbro og vandsportsudstyr allerede var en stor succes i sommeren 2020.

Tea Dahl Christensen har været formand for Bådebyggeriet Dyreborg siden 2019. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Og det endda selv om vi ikke har gjort ret meget for at reklamere for det. Men det var både lokale og turister, der benyttede udstyr hos os. Jeg fornemmer virkelig en gejst og en glæde omkring projektet, siger hun og understreger, at første fase har levet op til forventningerne.

Sådan er projektet finansieret

Tranformationen af Bådebyggeriet i Dyreborg bliver finansieret dels af medlemsbetaling til foreningen samt diverse puljer, fonde og private midler. Indtil videre har projektet modtaget støtte fra:

  • Nordea Fondens Kystpulje 375.000 kroner.
  • Friluftsrådet 100.000 kroner.
  • LAG SØM 250.000 kroner.
  • Lokale- og Anlægsfonden 141.712 kroner.
  • Landdistriktspuljen 250.000 kroner.
  • Øernes Kunstfond 100.000 kroner.
  • Realdanias Underværker-pulje 170.000 kroner.
  • Faaborg-Midtfyn Kommune 173.000 kroner.

- Vores mål med aktivitetsbroen var at give offentligheden adgang til vandsiden, som i Dyreborg er meget afskåret, fordi der ligger boliger helt ned til vandet. Den del er lykkedes, siger hun og tilføjer:

De frivillige er i gang i Bådebyggeriet Dyreborg flere gange om ugen. Her er det Ole Larsen. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi vil rigtig gerne spille med som et blåt støttepunkt og feltstation i forhold til det fokus, der er på øhavet som geopark, og med det nye Øhavsmuseum, der er på vej. På den måde er vores projekt også meget aktuelt.

Annonce

Nu venter det sjove

Foreningen Bådebyggeriet fordoblede medlemstallet i 2020 og tæller nu 80 medlemmer, der giver en hånd med i det praktiske arbejde.

Planen er, at byggeriet i hovedtræk skal stå færdigt i maj 2021.

Et stort vinduesparti skal etableres i gavlen. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Indtil videre har vi haft meget fokus på det, vi kalder klimaskærmen. Det vil sige tag, vægge, isolering, vinduer, brandsikring osv. Derefter følger det, der i virkeligheden er lidt sjovere. Hvordan vi får fyldt rammerne ud. Og dér kan det være, at vi også lige skal ud at gå en ekstra runde for måske at finde nogle lokale sponsorer, der kan hjælpe os med indretningen, siger hun.

- Håbet er, at vi kan stå med et fuldt indrettet bådebyggeri i sommeren 2021, siger Tea Dahl Christensen, som dog vurderer, at det kan trække lidt ud i forhold til cafédriften.

Det bliver nemlig ikke foreningen, der skal drive caféen. Så hvordan den del skal struktureres, er noget af det, der skal afklares de kommende måneder.

- Alt i alt ser jeg ikke store sten ligge i vejen for, at vi kommer i mål med projektet, men der kommer til at mangle parkeringspladser, og det er vi i dialog med en ny lokal forening ”Byrum Dyreborg” og Faaborg-Midtfyn Kommune om. Så det er faktisk lidt af en succeshistorie, siger Tea Dahl Christensen.

Tea Dahl Christensen i samtale med Michael Skov Hansen. Han mener, der er en tradition for sammenhold og fællesskab i Dyreborg, som blandt andet har ført til oprettelsen af Kulturhuset, Provianten og nu Bådebyggeriet. - Det er den slags, som også er attraktivt i forhold til at tiltrække tilflyttere. At det er et lokalområde, hvor der sker noget, siger han. Foto: Maria Retoft Pedersen
Ole Larsen (bagerst) og Hans Bertelsen er i gang med at beklæde depotet med brædder. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce