Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fra 1 til 13 ansatte på få måneder: Vandkanten i Faldsled er blevet et kæmpehit

Stine Mjaaland (tv) vidste på ingen måde, hvad hun gik ind til, da hun slog dørene op til "Vandkanten". Her ses hun sammen med Jane Lykke Castello, som er ved at gøre klar til dages rykind. Foto: Maria Retoft Pedersen
Stine Mjaaland troede, at spisestedet Vandkanten skulle være hendes eget lille hyggelige sommerprojekt, men interessen har været fuldstændig overvældende. Kunderne står i kø i halve timer for at få lov at bestille, og Vandkanten har nu 13 ansatte til at få det hele til at køre rundt.
Annonce

Faldsled: - Jeg har tabt 10 kilo over de sidste måneder og kan passe børnenes tøj. Jeg farer rundt hele tiden. For tre uger siden kunne jeg konstatere, at jeg var helt udbenet. Så nu har jeg indlagt fem tvangsspisepauser for mig selv i løbet af dagen, siger Stine Mjaaland.

Den 15. maj åbnede hun spisestedet på Faldsled Havn i den gamle grillbar, hun skiftede de franske hotdogs ud med lammeburger, laksebagels og pita med kuller og satte reggaemusik på anlægget. Og siden har hun haft mere end rigeligt at se til.

Folk har taget mere end godt imod konceptet. Det vælter bogstavelig talt ind med kunder, og det er ikke et særsyn, at der er en lang kø foran træhuset i den sydfynske havn.

Indtil d. 2. juli havde Vandkanten kun åbent torsdag til søndag, men siden 2. juli har der været åbent alle ugens dage.

- Vi har haft 5864 salg i hele perioden, og mange kommer jo fire eller flere ad gangen, så der har været rigtig mange mennesker igennem, siger Stine Mjaaland.

Annonce

Kommer langvejs fra

Hun havde ikke selv den store erfaring med restaurationsdrift, inden hun åbnede Vandkanten, og den flyvende start kommer noget bag på hende.


Vi har haft kunder, der var kørt fra Aalborg, fordi de havde set Vandkanten på Facebook og gerne ville besøge os. Folk kører fra Odense, Assens og Kerteminde. Folk står i kø i en halv time for at få lov at bestille, og venter så igen en halv time på at få deres mad, og langt de fleste gør det med godt humør. Det er fantastisk.

Stine Mjaaland


- Hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg troet, at det bare var mig, der skulle passe biksen. Jeg havde forestillet mig en 2-3 barstole foran disken, hvor der kunne sidde et par folk fra havnen, som jeg skulle sludre og drikke kaffe med i løbet af dagen, siger hun.

Det kunne dog ikke være længere fra virkeligheden. "Vandkanten" har pt. 13 ansatte (dog ikke fuld tid) inklusiv Stine Mjaaland selv til at bemande køkkenet på skift.

- Vi har haft kunder, der var kørt fra Aalborg, fordi de havde set Vandkanten  på Facebook og gerne ville besøge os. Folk kører fra Odense, Assens og Kerteminde. Folk står i kø i en halv time for at få lov at bestille, og venter så igen en halv time på at få deres mad, og langt de fleste gør det med godt humør. Det er fantastisk, siger Stine Mjaaland.

Der er altid tre ad gangen på arbejde i Vandkanten. Her er det Jasmin Noor, der fylder servietholderne op. Foto: Maria Retoft Pedersen

Hun har selv et par bud på, hvorfor så mange lægger vejen forbi.

- For det første er rigtig mange danskere hjemme i år, og de leder efter steder, som de ikke har set før. Sekundært tror jeg, at folk bliver overraskede, når de kommer og ser vores sted her. Her kan man både købe pommes frites og en champagne til 400 kroner. Det, tror jeg, folk synes er sjovt.

Når kunderne betaler med kreditkort eller mobilpay kan Stine Mjaaland se, om de har været der før.

- Og vi kan se, at procentdelen af folk, der kommer igen, er stigende. Og det må jo betyde, at de kan lide stedet, siger hun.

Annonce

Fremtiden er uklar

Stine Mjaaland ved endnu ikke, hvornår sæsonen slutter  for "Vandkanten". Det kommer an på både vejr og gæster. Det ligger heller ikke fast, om der bliver en sæson to.

- Dels kræver det jo, at Premier Is (Stine Mjaaland forpagter kiosken, red.) og Faldsled Havn er med på en runde mere. Dels skal jeg have kigget på økonomien. Det skal kunne hænge sammen, uden jeg er her hele tiden, for det er ikke holdbart. Og hvis jeg har lavet et kæmpe underskud, så går det selvfølgelig heller ikke, siger hun.

Vandkanten åbnede 15. maj og er blevet en kæmpe succes målt på kunder. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Knud Paustian fylder 80

Annonce