Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fra salg af Faaborg-rom: Hammer Hansen giver 10.000 kroner til byens museer

Peter Thor Andersen og Anne Højer Petersen besøgte for nylig Hammer Hansen og modtog hver en flot donation af Lotte Køhler. Privatfoto
Pengene kommer fra salget af Faaborg-rom.
Annonce

Faaborg: I sommer fik Faaborg sin helt egen rom. En rom som hylder købstaden, hvor salget støtter udviklingen af både Faaborg Museum og Øhavsmuseet. Og den har solgt godt hos Hammer Hansen.

- Vi bor sådan et fantastisk sted, og det skal vi huske at være stolte af, og det er egentlig derfor, ideen til Faaborg Rom opstod. Faaborg kom på landkortet i 1229, og vores havn blev anlagt i 1600-tallet og var op til det forrige århundrede en søfartsby. I byens velmagtsdage var over 100 skonnerter, mindre galeaser og andre sejlskibe registreret i Faaborg. De mange stolte skuder var hjemvendt fra Fjernøsten og lå flot for anker i fjorden. Og som bekendt havde et hvert skib rom om bord, og derfor skal Faaborg selvfølgelig have sin egen rom, lyder det fra Lotte Køhler, Hammer Hansen, i en pressemeddelelse.

Hammer Hansen trådte tidligere i år ind i Vinoble-kæden med en shop-in-shop. Herfra sælges Faaborg-rommen. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen

Når faaborgensere og andre har investeret i en flaske Faaborg-rom, har de støttet både Øhavsmuseet og Faaborg Museum. Hver gang en flaske sælges, får de to museer hver 25 kroner.

- Vi synes, det er vigtigt at støtte den lokale udvikling, og derfor har vi valgt at støtte byens to store kulturinstitutioner i deres arbejde med at skabe oplevelser for borgere og turister, siger hun.

Annonce

Glæde hos museumsdirektører

Hammer Hansen lancerede deres rom i juli, og allerede her i november kan Hammer Hansen donere 5000 kroner til hver af de to museer.

Faaborg-rommen

Faaborgs Rom er en 12 års Solera rom fra Den Dominikanske Republik.

Flaskens etiket er tegnet af arkitekt Ulrik Storm.

Faaborg- rommen kan købes i Hammer Hansen og på de to museer.

Museumsdirektør Peter Thor Andersen fra Øhavsmuseet er meget glad for den flotte donation:

- Det her er måske årets bedste julegave for Øhavsmuseet. Ikke nok med, at de 5000 kroner virkelig er et rigtig flot bidrag at modtage, så varmer det også rigtig meget, at Hammer Hansen har lyst til at støtte vores arbejde, siger museumsdirektør på Øhavsmuseet Peter Thor Andersen


Vi synes, det er vigtigt at støtte den lokale udvikling, og derfor har vi valgt at støtte byens to store kulturinstitutioner i deres arbejde med at skabe oplevelser for borgere og turister.

Lotte Køhler


Museumsdirektør Anne Højer Petersen, Faaborg Museum, er også glad:

- På Faaborg Museum arbejder vi for at skabe kunstneriske oplevelser og oplysning for såvel lokale borgere som gæster udefra, men vores besøgende er jo også kunder i byens butikker, restauranter og øvrige næringsliv - et forhold, Hammer Hansen tydeligvis har øje for. Det kontante beløb vil på Faaborg Museum gå til rensning af et lille nyerhvervet maleri, som herefter kan udstilles til glæde for alle museets kommende gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce