Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fuld fart på Vester Aaby-forfatter: - Jeg holder min egen lille fest hver gang, jeg får udgivet en bog

Mette Klint er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og arbejdede i en årrække som sådan. Men lærergerningen levnede ikke meget tid til at skrive bøger. Siden har hun arbejdet i forskellige jobs som uddannet social- og sundhedsassistent. Arkivfoto: Anne Jørgensen
Forfatter Mette Klint, Vester Aaby, har netop indgået kontrakt med Dansklærerforeningen, som til foråret udgiver hendes serie i tre bind "Spejlet fra Venedig". Det er bog nr. 13, 14 og 15, Mette Klint får udgivet - og det er stadig lige sjovt.
Annonce

Vester Aaby: Det kan være en ensom tilværelse at være forfatter, hvor man mest arbejder i sit eget selskab. Men både familie, og andre venner plejer at skåle i bobler med Mette Klint, når hun får udgivet en ny bog. Og sådan gik det også for nylig.

For her kunne Vester Aaby-forfatteren løfte sløret for en god nyhed. Til foråret udgiver Dansklærerforeningen hendes serie på tre romaner for børn, "Spejlet fra Venedig", som er skrevet til aldersgruppen 11-13 år. Det bliver bog nummer 13, 14 og 15, Mette Klint får udgivet.

- Det er en fest hver gang. Jeg tager på ingen måde for givet, at der er nogen, der har lyst til at udgive det, jeg skriver. En dag er min stil og min måde at skrive på måske ikke oppe i tiden. Det kan stoppe på et tidspunkt. Så jeg bliver stadig lige glad hver gang, nogen kan se potentialet, siger hun.

Blå bog: Mette Klint

45 år.

Bor på Strandvejen ved Vester Aaby sammen med sin kæreste.

Har en søn og en datter.

Oprindeligt uddannet folkeskolelærer men arbejder nu som aftenvagt i hjemmeplejen.

Langt det meste af fritiden bliver brugt foran tastaturet.

Derudover bliver der plads til venner, familie og gode naboer.

"Spejlet fra Venedig" handler om drengen Malthe på 14 år, der gennem et magisk spejl kommer til en verden, der ligner Venedig i 1100-tallet. Blot lidt forvrænget, for gamle spejle har det med at forvrænge spejlbilledet lidt. Og der er mange paralleller i spejlverdenen til Malthes eget liv.

Mette Klint har tidligere udgivet en lang stribe af børne- og ungdomsromaner.

Annonce

Debut på Mofibo

"Spejlet fra Venedig" er første bog, hvor Mette Klint har en dreng som hovedperson.

- Det er et bevidst valg, fordi jeg gerne ville udfordre mig selv. Det har været en sjov udfordring, og jeg har trukket på alle de drenge, jeg har i min omgangskreds, siger hun.

Alt i alt går det helt godt for Mette Klint, som i august i år debuterede med en lydbog på "litteraturens Netflix", Mofibo. "Hex - Anklagen" er blevet taget godt imod.

- Det var et stort skridt for mig at komme på Mofibo. Der er et mega potentiale. Bogen er rettet mod voksne læsere, som er en helt ny målgruppe for mig, og der er åbnet op for muligheden, at jeg kan skrive et bind to og eller tre eller måske blive oversat til flere sprog, fortæller hun.

Allerførst venter dog arbejdet med sidste finpudsning af  "Spejlet fra Venedig", som i øvrigt skal illustreres af Per O. Jørgensen. Han er blandt andet kendt for sine illustrationer til "Harry Potter"-serien fra Gyldendal og "Den store djævlekrig".

- Det er kæmpe stort for mig. Det er svært ikke at blive "star struck". Det glæder jeg mig helt vildt til, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce