Annonce
Ugeavisen Faaborg

Gå på opdagelse i nyt digitalt kunstkort: Faaborg har flere værker med

Vilhelm Kyhn er kunstneren bag værket "En sommerdag". Motivet er fra Horne Land i 1869. Pressefoto

Faaborg: D. 17. marts lancerede Statens Museum for Kunst det nye digitale danmarkskort, Kunstens Danmarkskort.

Kortet, der findes på https://danmarkskort.open.smk.dk/, gør det muligt at gå på opdagelse i flere tusinde af SMK’s kunstværker med motiver fra danske byer og landskaber. På den måde kan man komme på en online kunstrejse hjemmefra sin stue og opleve det danske land set med kunsternes øjne.

Man kan blandt andet rejse mod nord og se P.S. Krøyers Måneskin ved Skagen Strand eller tage til hovedstaden og opleve Christen Købkes Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro. Man kan også klikke sig en tur til Fyn og se Agnete Varmings Sommeraften ved Fåborg eller vende blikket mod øst og nyde synet af Edvard Weies Postbåden kommer. Christiansø.

Annonce

I løbet af otte uger sættes der fokus på otte forskellige danske områder – og i uge 15 zoomes ind på Fyn.

Det foregår i Facebookgruppen Kunstens Danmarkskort.

Fra mandag 12. april og den følgende uge deles lokale kunstværker og gode kunsthistorier fra Fyn – heriblandt fra Faaborg.

Kunstens Danmarkskort er lavet ved hjælp af kunstig intelligens, som har placeret kunstværkerne på kortet ud fra titler og beskrivelser.

En smart teknologi – men ikke ufejlbar.

Som en del af projektet opfordrer Statens Museum for Kunst derfor alle lokalkendte til at hjælpe museet med at opdatere kortet. Kender man til det nøjagtige gadehjørne eller det præcise sted i skoven, hvor et motiv stammer fra, kan man foreslå en ny placering på kortet. Statens Museum for Kunst gennemgår alle henvendelser og opdaterer kortet løbende.

Harald Giersings "Landevej ved Fåborg" fra 1920 er også at finde på Danmarkskortet. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce