Annonce
Ugeavisen Faaborg

Gærup Skolemuseum fik nøglerne overdraget

Gærup Skolemuseum fik nøglerne overdraget ved en lille seance i fredags. Fra venstre Henrik Jessen Toft, formand for Foreningen Gærup Skolemuseum, borgmester Hans Stavnsager og Finn Kyhn, næstformand i Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling. Foto: Gærup Skolemuseum
Foreningen Gærup Skolemuseum fik nøglerne overdraget af borgmester Hans Stavnsager som symbol på, at foreningen nu selv står for drift og udvikling af museet.
Annonce

Korinth: Faaborg-Midtfyn Kommune har per 1. oktober indgået en brugsaftale med Foreningen Gærup Skolemuseum om drift og udvikling af skolemuseet, der har til huse på Sybillesvej 3 i Korinth.

Det blev officielt markeret fredag eftermiddag, hvor borgmester Hans Stavnsager besøgte museet for at overdrage nøglerne til formanden for Foreningen Gærup Skolemuseum, Henrik Jessen Toft. Til stede var også Finn Kyhn, næstformand i Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling - formand Torben Heldbo var forhindret på grund af sygdom.

Borgmester Hans Stavnsager underskriver på kommunens vegne den nye aftale med Foreningen Gærup Skolemuseum. Foto: Gærup Skolemuseum

Gærup Skole blev bygget i 1783 som den første af ”De Reventlowske Skoler” og dermed den første moderne folkeskole i Danmark. Bygningen fungerede som folkeskole indtil 1955 og har siden 1975 dannet den autentiske ramme om Gærup Skolemuseum.

Skolemuseet blev oprettet i regi af Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling, som har drevet museet indtil nu. En kreds af frivillige med interesse for udvikling af skolemuseet dannede i 2019 Foreningen Gærup Skolemuseum og overtager efter aftale med kommunen og folkemindesamlingen nu både drift og udvikling af museet.

En supplerende brugsaftale mellem skolemuseet og Brahetrolleborg Sogns Folkemindesamling sikrer, at folkemindesamlingen også i fremtiden vil have adresse på Sybillesvej 3.

Foreningen Gærup Skolemuseum præsenterede fredag Hans Stavnsager for en udviklingsplan for museet, som foreningen håber at kunne realisere med økonomisk støtte fra såvel kommune som private fonde.

Henrik Jessen Toft, formand for Foreningen Gærup Skolemuseum, underskriver den nye aftale med kommunen. Foto: Gærup Skolemuseum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce