Annonce
Ugeavisen Faaborg

Gamle sten genbruges i markhus

En flok frivillige rensede godt 1000 mursten fra det gamle markhus på Sinebjerg. Foto: Privat

Sinebjerg: Projektet med at rekonstruere det gamle markhus på Sinebjergskovvej skrider nu hastigt frem. Der er allerede lagt an til, at markvejen kan føres nord om huset i stedet for den eksisterende vej sydom, og forrige weekend satte en halv snes frivillige sig for at rive alt murværket ned og rense de gamle Flensborg-sten for mørtel, så de kan genbruges i forbindelse med genopbygningen.

Nedrivningen afslørede, at noget af det oprindelige 200 år gamle bindingsværk var i forbløffende god stand og kan genbruges, mens andet er nødt til at blive skiftet.

- Især bindingsværket mod syd og vest var meget ødelagt, så der skal noget friskt træ til, fortæller Niels Erik Præstekær, der er formand for foreningen, som har sat sig for at rekonstruere det gamle markhus til det udseende, det havde i starten af 1800-tallet.

Annonce

Projektet, der ventes at være færdigt i løbet af sommeren, har finansieringen på cirka 600.000 på plads. Tanken er, at det skal fungere som et såkaldt grønt støttepunkt - et pause- og madpakkested for især vandrere og cyklister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Udviklingsekspert: Museum afspejler de trends, der får folk til at søge tilbage til naturen

Ugeavisen Faaborg

Store forventninger til nyt museum fra borgmester og turistaktører: - En ny og moderne attraktion

Ugeavisen Faaborg

Naturen giver operationspatienter ro: Erfaringer fra OUH får plads på særudstilling på Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Fra Sydsjælland til jernaldermosen på det nye Øhavsmuseum: Tore hentede en død hest på Tærø

Annonce