Annonce
Ugeavisen Faaborg

Glæd dig til den sidste weekend i maj: De vil skabe ny stor event på Faaborg Havn

Disse fem mænd tager nu initiativ til noget, der forhåbentlig kan blive en stor årlig tradition på Faaborg Havn: Fra venstre Steen Povlsen, Bent Ipsen, Sigurd Lund Henriksen, Erik Sørensen og havnemester Frank Faxøe. Salget af både skal ske her fra Bro B i inderhavnen. Foto: Palle Søby
Den sidste weekend i maj opstår en ny tradition i Faaborg: En maritim weekend med salg af både fra en af broerne i inderhavnen, stumpemarked, auktion, indslag og meget andet.

Faaborg: Man vil næppe fornærme eller forklejne nogen, hvis man siger, at sommerens træskibstræf er årets største begivenhed på Faaborg Havn.

Men nu kommer der en ny stor event, som måske - på sigt - kan udvikle sig til noget, der bliver næsten lige så stort.

Den sidste weekend i maj vil Faaborg for første gang lægge havn til Maritim Weekend, som den nye begivenhed hedder.

Annonce

- Det er en tradition, vi har taget op fra Rudkøbing, hvor de har lavet det i næsten 25 år, indtil de ragede uklar med hinanden på grund af pengene og gik død på det. Men vi syntes, ideen var god, så vi vil gerne tage den op i Faaborg, siger Erik Sørensen, der repræsenterer træskibsforeningen og skibet "Haabet" i Faaborg Havns brugerråd.

Brugerrådet og Faaborg Havn står bag den maritime weekend, der foregår 28. og 29. maj.

Flydende salgsudstilling

Hovedindholdet er, at folk, der vil sælge deres både, kommer sejlende til Faaborg, og så får de lov at ligge gratis hele weekenden på ydersiden af Bro B i inderhavnen, tæt på Faaborg Røgeri Café, således at broen kommer til at fungere som en flydende salgsudstilling.

Bent Ipsen, Sigurd Lund Henriksen, Erik Sørensen og de andre initiativtagere har sendt info-materiale ud til cirka 30 havne i håb om, at en masse, der vil sælge eller købe både, finder vej til Faaborg i Kristi himmelfartsferien. Foto: Palle Søby

På kajen fra Vestkaj og hen forbi Faaborg Olie- & Skibshandel vil der lørdag være et maritimt stumpemarked, hvor folk kan få en stand og sælge alt muligt, der har noget maritimt over sig.

Ligeledes lørdag er der auktion over særlige maritime effekter - med borgmester Hans Stavnsager (S) som auktionarius.

Annonce

Aktiviteter og boder på kajen

Alle havnens firmaer, forretninger, restaurationer og maritime foreninger er inviteret til at deltage med arrangementer og indslag.

Der er åbent skib på træskibsforeningens fartøjer, herunder ”Haabet”, hvor Jan Valbak sikkert giver et nummer eller to. Ligeledes er der arbejdende weekend med mulighed for at opleve fiskekutteren ”Marna”.

Marinehjemmeværnet har åbent skib, og den nyetablerede Søredningstjenesten vil vise deres redningsbåd frem. Søværnet vil lave en redningsøvelse med helikopter lørdag mellem 13 og 15, hvor de forventes at kaste en mand i havet - hvorefter han vil blive reddet op.

Den maritime weekend kommer i høj grad til at foregå her på kajen bag ved Faaborg Røgeri Café. Fra venstre ses initiativtagerne Steen Povlsen, Frank Faxøe, Bent Ipsen, Sigurd Lund Henriksen og Erik Sørensen. Foto: Palle Søby

Kajakklubben ”Malik” er til stede med en stand om kajakker og kajakbygning. Lyøjollen præsenteres af Bootsjan fra Lyø. Øhavsmuseet har fundet en række ting og historier frem om mennesket og øhavet fra stenalderen til nutiden, og folk kan prøve at snitte en stenalderharpunspids på Øhavsmuseets terrasse ud mod Vestkaj.

Båd og Motor, Faaborg Bådebyggeri og Motorværksted samt Walsteds Bådeværft på Thurø kommer med stande og effekter til det maritime loppemarked. Og Danske Tursejlere kommer forbi med en præsentationsstand.

Annonce

Læg barnet i en jolle i haven

- Til auktionen har Bootsjan fra Lyø lavet en vugge bygget som jolle, et fint stykke håndværk, som man kan hænge op i haven og lægge sin baby i. Vi udbyder en tre timers tur med "Haabet" for 12 personer til en værdi af 5000 kroner. Walsteds Bådeværft kommer også med finere ting, nævner Erik Sørensen.

Maritim Weekend kommer til at foregå inden for området markeret med rødt. De både, der er til salg, skal ligge langs ydersiden af Bro B, tæt på Faaborg Røgeri Café. Og de fleste aktiviteter på land foregår på kajen bag ved fiskecafeen hen mod Faaborg Olie- & Skibshandel.

- Havnen laver en konkurrence, hvor man kan vinde to familiebilletter til en tur med færgen over til øerne. Og jeg ved, at Line Klivager har planer om noget musik ved fiskecafeen, tilføjer Erik Sørensen.

Også dem, der har stadepladser på havnefronten i løbet af sommeren - fx Coffee Couple - vil blive inviteret til at være med på den maritime weekend.

Annonce

Det hviler i sig selv

- Vi har sendt information ud til samtlige fynske og sønderjyske havne - cirka 30 havne i alt - så vi håber, at det kan trække en masse folk hertil og blive god reklame for havnen og byen, siger Sigurd Lund Henriksen, der repræsenterer lystbådehavnens medlemmer i havnens brugerråd.

Sådan ser plakaten ud, der er sendt ud til alle fynske og sønderjyske havne - i håb om at trække en masse folk til Faaborg den sidste weekend i maj.

- Der er stort set ikke noget økonomi i det her arrangement. Ingen skal tjene penge på det, og vi får ikke noget fra kommunen eller havnen. Dem, der vil have en stand på stumpemarkedet, skal lægge 100 kroner - det er det hele. Vi har nærmest ingen udgifter, fordi folk selv sørger for det hele, tilladelser, borde og stole og så videre, nævner Erik Sørensen.

Du kan læse mere om den maritime weekend på www.maritimweekend.dk

Annonce
Midtfyns Posten

Underholdning i Åløkkeparken

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Prøv kræfter med kajaksejlads i Faldsled

Annonce
Midtfyns Posten

Minister på besøg: Faaborg-Midtfyn Kommunes erhvervsrygsæk skal inspirere hele landet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Rus & Riller med pop-up shop hos Falsled Strand Camping

Ugeavisen Faaborg

Faaborg Skakklub kom styrket ud af coronaen

Ugeavisen Faaborg

Nu går træskæreren i gang: Kæmpe træstamme skal være blikfang foran Øhavsmuseet

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Machokatten Kala slår til om natten

Ugeavisen Faaborg

Musikforening fejrer jubilæumsår med folkegave

Ugeavisen Faaborg

På med næsen og snør løbeskoene - for nu skal der skaffes penge til hospitalsklovnene

Ugeavisen Faaborg

'Downton Abbey: En ny æra' har premiere i Helios

Ugeavisen Faaborg

Havnevandring og workshop: Kom med dine input til at sikre Faaborg mod højvande

Ugeavisen Faaborg

Solskoldninger, pollenallergi og ømme ankler går nok: Men én ting har doktoren respekt for

Ugeavisen Faaborg

Badass-brodering md Trine Runge Jessen i Faldsled

Ugeavisen Faaborg

Støttekroner gør ny sangvandring mulig

Annonce